Göğüs Kafesi Altında Şişlik

Göğüs Kafesi Altında Şişlik

Göğüs kafesi altında şişlik sorunu, kişinin paniğe ve endişeye kapılmasına yol açmaktadır. Endişenin nedeni; şişliğin çok ciddi rahatsızlıklarla ilintili olabileceği ihtimalinin akıllara getirilmesidir. Ancak göğüs kafesi altında farkedilen her şişlik, çok ciddi rahatsızlıkların habercisi olmayabilir. Kimi zaman farkedilen şişlik, basit bir yağ bezesi olabilmektedir.

Vücutta boyun ile karın bölgesi arasında yer alan üst bölüm, göğüs kafesi olarak bilinmektedir. Göğüs kafesi altında bir çok organı barındırmaktadır. Sindirim, dolaşım ve solunum gibi pek çok hayati işlevleri yerine getiren bu organlar, göğüs kafesi tarafından korunmaktadır. Göğüs kafesi altındaki organlarda(örn; kalp, akciğer gibi.) oluşabilecek sorunlar, kimi zaman göğüs kafesi altında şişlik ve ağrı sorununu doğurabilmektedir. Yani farkedilen şişlik, çok ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Şikayet kesinlikle görmezden gelinmemeli, en kısa sürede doğru tetkik ve teşhis-tedavi için uzman doktora başvurulmalıdır.

Göğüs Kafesinde Şişlik Neden Olur?

Yağ Bezesi

Yağ hücrelerinin cilt altında birikmesi sonucunda oluşan yumuşak kist, yağ bezesi olarak bilinmektedir. Genellikle yumuşak yapıda olan yağ bezlerinin üzerine dokunulduğuna hareket ettiği farkedilir. Yağ bezleri her ne kadar zararsız olsalar da, büyümeleri sonucunda çevresindeki sinirlere baskı uygulayarak ağrıya sebebiyet verebilmektedirler. Göğüs bölgesi, vücutta en çok yağ bezesi görülen alanlardan biridir.

Göğüs Kafesi Altındaki Organ Bozuklukları

Göğüs kafesinin bir çok hayati fonksiyonu gerçekleştiren organı, dış etkenlerden koruduğundan bahsetmiştik. Göğüs kafesi altında bulunan bu organlarda oluşabilecek rahatsızlıklar/sorunlar, göğüs kafesi altında şişlik ve ağrı şeklinde kendini belli edebilmektedir. Apandisit, safra kesesi iltihaplanması, safra kesesi taşı gibi çeşitli rahatsızlıklar; göğüs kafesi altında şişlik şikayetine sebebiyet verebilmektedir. Şişliğin ana sebebi göğüs kafesi altında bulunan organlardan birindeki çalışma bozukluğu olabilir. Göğüs kafesi altında bulunan organlar şunlardır;

  • Safra Kesesi
  • Karaciğer
  • Pankreas
  • apandisit
  • böbrek
  • kalp
  • kalın bağırsak
  • akciğer

Yukarıda bahsedilen organlardan herhangi birindeki rahatsızlık(sorun/çalışma bozukluğu), göğüs kafesi altında şişlik ve ağrı sorununa yol açabilir. Genellikle apandisit veya safra kesesi iltihaplanmasına işaret eden şişlik, pek çok ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Farkedilen şişliğin yağ bezesi olmadığı düşünülüyorsa, gerekli tetkik ve teşhis için bir an önce uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ