Göğüs Ucunda Yanma ve Ağrı

Göğüs Ucunda Yanma ve Ağrı

Göğüs ucunda yanma ve ağrı sorunu pek çok kadının ortak şikayetlerinden biri halinde görülmektedir. Göğüs ucunda yanma ve ağrı şikayeti altında yatan nedene göre uzun süreli olabilmektedir. Genel olarak yanma ve ağrı hissiyatının kısa sürede geçmesi beklenir. Göğüs ucunda hissedilen yanma ve ağrı, kadının gündelik yaşamını olumsuz etkileyebilmekte ve sinir bozucu bir hal alabilmektedir.

Göğüs Ucunda Yanma ve Ağrı Neden Olur?

Göğüslere doğru uygulanan baskının, kuvvetin çevresel faktörlerden ötürü artması halinde göğüs ucunda yanma ve ağrı şikayeti baş gösterebilmektedir. Özellikle gündelik yaşamda tercih edilen kıyafetlerin dar olması, kullanılan sütyenin küçük boyutlarda olması gibi faktörler göğüs ucunda yanma ve ağrı probleminin en bilindik nedenleri arasındadır.

  • Yüzüstü yatış pozisyonu halinde göğüslerin, uzun süre vücudun altında kalması göğüslerde ağrıya sebebiyet verebilmektedir.
  • Gün içinde giyilen kıyafetlerin çok dar olması, göğüslerde yanma ve ağrıyı tetikleyebilir
  • Göğüs ölçüsüne uymayan, küçük boyutlarda sütyen kullanımı

Göğüs ucunda hissedilen yanma ve ağrı, bir çok kadının paniğe-endişeye kapılmasına yol açmaktadır. Endişenin altında yatan neden; göğüs ucundaki acıma ve ağrı hissinin, meme kanseri ile bağlantılı olabileceği ihtimalidir. Ancak her göğüs ucu yanması ve ağrısı, meme kanseri gibi ciddi sorunlardan kaynaklanmaz. Bu yüzden ağrı ve yanma söz konusuysa, sakin kalınmalı gerekli tetkik ve teşhis için bir an evvel uzman doktora başvurulmalıdır.

Meme Kanseri miyim?

35-40 yaş üstü kadınlarda daha çok rastlanan meme kanseri, kendini ilk olarak göğüste yumrular halinde belli etmektedir. Yumruların ardından göğüste yanma ve ağrı şikayeti de baş gösterebilmektedir. Göğüs bölgesinde ağrı ve yanma şikayeti meme kanseri bulgusu olabilir. Ancak tek başına meme kanseri belirtisi olarak değerlendirilemez, beraberinde getirdiği diğer sorunların da detaylı incelenmesi gerekmektedir.

Eğer göğüslere doğru uygulanan baskıdan kaynaklı ağrı ve yanma sorunu olmadığı düşünülüyorsa, hiç vakit kaybetmeden gerekli tetkik ve tanı için uzman doktora başvurulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ