Göğüsten Sarımtrak Yapışkan Sıvı Gelmesi

Göğüsten Sarımtrak Yapışkan Sıvı Gelmesi

Çoğu kadının başına gelebilen bu durumun gerçekleşmesinin nedeni sadece kanserle ilişkilendirilmez. Genellikle hormonal sebeplerden kaynaklandığı görülmektedir.

Göğüsten gelen bu sıvı sarımtırak, yeşile kaçan veya renksiz, sütlü akıntı şeklinde görülebilir. Uzman görüşlerine göre, göğüsten gelen bu renk akıntılar kanser belirtisi değildir. Eğer akıntı kanlı bir şekilde gelirse buna çok dikkat edilmelidir. Çünkü bu tarz akıntıların bazılarında kanser tespit edilmiştir. Uzmanlara göre özellikle yapılmaması gereken şey ise akıntı geldiğinde akıntının başladığı yeri sıkarak çıkmasını devam ettirmektir. Kesinlikle yapılmaması gereken bir davranıştır.

Göğüsten akıntı gelmesi durumunda akıntının rengine dikkat etmenizi ve akıntının devam etmesi halinde mutlaka bir uzman doktora görünmenizi tavsiye ediyoruz.

Hamilelikte Memeden Sarı Sıvı Gelmesi

Göğüsten gelen akıntının bir diğer nedeni de süt kistleridir. Genellikle süt kistleri, hamilelik sırasında ya da doğum sonrası emzirme döneminde görülebilir. Bu kistlere genelde rahatsızlık vermedikçe özel bir müdahale yapılmaz. Anne adayları ya da yeni doğum yapmış anneler eğer bu tarz akıntılar yaşıyorsa kanlı gelmesi durumunda doktora başvurmalıdırlar.

Göğüsten Sarı Sıvı Gelmesinin Nedenleri

Göğüste bulunan süt bezleri hamilelik söz konusu olmasa bile sıvı salgılayabilir. Bu yüzden anormal bir durum olarak görülmeyebilir.

  • Yaş faktörü önemlidir. 40 yaşın üzerindeki kişilerde görülebilir.
  • Meme başının fazla uyarılması nedeniyle sıvı gelebilir.
  • Prolaktin hormonu hamilelikte salgılanmasına rağmen hamilelik dışı durumlarda da düzensiz bir şekilde salgılanabilir. Bu hormonun artışı süt gelmesine neden olabilir.
  • Göğüs kafesine gelen herhangi bir darbe de memeden sarı vb. renkte akıntı gelmesine neden olabilir.
  • Diğer bir sebebi de çok sık rastlanmasa da kanser olabilir. Göğüsten kanlı akıntı gelmesi durumunda kesinlikle doktora gidilmesi gerekir.

Meme Başı Akıntısı Tedavisi

Hasta başına gelen durumu detaylı bir şekilde doktoruna iletmelidir. Akıntının rengi, kendiliğinden gelip gelmediği (sıkınca mı geliyor ?) ne kadar süredir olduğu, yakın zamanda geçirilen bir rahatsızlık olup olmadığı, göğüse darbe alınıp alınmadığı gibi durumları kesinlikle doktorunuza belirtin.

Enfeksiyon sonucu oluşan bir akıntıysa antibiyotik tedavisi uygun görülebilir. En sağlıklı tedavi yöntemi ve tanısı için doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ