Gömlek Kolu Nasıl Ütülenir?

Gömlek Kolu Nasıl Ütülenir?

Gömlek, hem erkekler hem de kadınlar açısından gündelik hayatta en çok tercih edilen kıyafetlerden biridir. Bir çok giysi ile kombinleyerek, hemen hemen her ortamda giyilebilen gömleğin tek dezavantajı ütüleme konusudur. Ütü yapmak başlı başına zor ve zahmetli bir iş olsa da, gömlek ütüleme işlemi daha da zorlayıcıdır. Gömleğin vücutta şık durabilmesi ve kendini tam anlamıyla gösterebilmesi için ne denli düzgün ütülendiği büyük önem taşır. Düzgünce ve doğru bir biçimde ütülenmiş gömlek, her zaman daha şık görünmenizi sağlayacaktır.

Gömlek Nasıl Ütülenir?

Ütü masasını hazır ettikten sonra aşağıdaki yöntemleri dikkatlice uygulayarak gömleğinizi düzgünce ütüleyebilirsiniz.

1)Ütünün Su Haznesini Doldurarak Başlayın

Ütünün su doldurulan alanını(su haznesini) doldurun. Ardından ütüyü uygun ısıya getirmeye çalışın. Kumaşın yapısına göre ütü ısısı değişiklik gösterebilir. Pamuklu kumaşlarda en yüksek ısı seçilirken, ipeksi ve sentetik kumaşlarda en düşük ısı tercih edilmektedir.

2)Gömleğin Kırışık Bölgelerine Buhar Verin!

Gömlek ütüleme konusunda en önemli kavramlardan biri gömleğin hafif nemli oluşudur. Gömleğin kırışık bölgelerine, ütüden kullandığınız buhar özelliğini uygulayın. Kırışık alanlara yoğun buhar verilmesi, kırışıklıkların açılmasında-giderilmesinde etkilidir.

3)Ütüleme İşlemine Önce Yakadan Başlayın

Gömlek ütülemeye ilk olarak yakadan başlayın. Yakanın arkasını ve ön bölgesini sırayla ütüledikten sonra, yakanın kat kısmının üzerinden bir kaç kez daha geçiniz.Sonra ise gömleğin kol uçlarını ütülemeye başlayın. Gömleğin kollarının iç ve dış kısımlarını ütüleyin. Son olarak ise gömleği ütü masasının uç kısmına doğru getirin ve omuz başlarını düzgünce ütüleyin.

4)Gömlek Kollarını Ütüleme İşlemi

Kat izine dikkat ederek, gömlek kollarını düzgünce ütüleyin. Gömleği çevirin ve gömleğin ön kısımlarında kırışıklık kalmayacak şekilde ütüleme işlemine devam edin. Ve son olarak gömleği ters çevirin ve sırt kısmını dikkatlice ütüleyin.

Gömlek kolu ütüleme işlemi için yukarıdaki yöntemleri adım adım izlemeniz faydalı olacaktır. Ütüleme işlemi bittikten sonra gömleği askıya asıp, dolabınıza yerleştirerek giyeceğiniz ana kadar muhafaza ediniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ