Gömlekteki Parfüm Lekesi Nasıl Çıkar?

Gömlekteki Parfüm Lekesi Nasıl Çıkar?

Hoş ve güzel kokulara sahip olmak için parfüm sıkça tercih edilmektedir. Hatta çoğu zaman kokular insanlardan daha çok hafızamızda kalır. Parfüm kullanırken dikkat etmemiz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Bu hususların başında parfüm kesinlikle direkt olarak cilde sıkılmamalıdır. İçerisinde bulunan kimyasallar deride bazı deformasyonlara ve çeşitli deri hastalıklarına sebep olabilir.

Parfüm kıyafetler üzerine sıkılmalıdır, direkt olarak deri ile temas etmemelidir. Çoğu parfüm kumaşın özeliklerine bağlı olarak leke bırakır. Oluşan parfüm lekesi parfümün kalitesinden kaynaklı, parfümün çok kullanılmasından kaynaklı oluşabilir.

Gömlekte oluşan parfüm lekesi tek seferde çok sıkmaktan kaynaklı oluşabilir ve bu durumda kıyafetin üzerinde yağlı bir görüntü oluşabilir. Gömlekte oluşan parfüm lekesini çıkarmak için aşağıdaki aşamaları dikkatlice izleyiniz ve uygulayınız.

1-)Sıvı Sabun Kullanın

Parfüm lekesini çıkarmak için kıyafeti yıkama koşullarına uygun şekilde yıkamanız gerekmektedir. Ancak bu yıkama çoğu zaman yetersiz kalmaktadır bu sebeple öncelikli olarak lekenin üzerine bazı uygulamalar yapmalısınız.

Ilık su içerisine bir miktar sıvı sabun dökün ve bu sıvı sabunlu suyu bol miktarda köpürtün. Oluşan köpükleri parfüm lekesinin bulunduğu yere sürün burada fırçalama işlemi yapın. Lekeyi fırçalarken diş fırçası kullanabilirsiniz.

Bu işlemin ardından ılık sıvı sabunlu su içerisinde parfüm lekesi bulunan gömleği bir süre bekletebilirsiniz. Bu işlemin ardından gömleği uygun sıcaklıkta çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Çamaşır makinesinde yıkanmayan gömlekleri elde kumaşın dokusuna zarar vermeden yıkayınız.

2-)Amonyak Kullanın

Parfüm lekesi oluşan gömleği yıkama işlemine tabi tuttuğunuz halde oluşan lekeyi çıkaramıyorsanız, yapmanız gereken alternatif yöntemlerden bir tanesi amonyaktır. Amonyağı lekeli bölgeye hafifçe sürün ve bir süre bekleyin. Bu işlemin ardından lekeli bölgeyi ılık su ile yıkayınız.

Parfüm lekesine acil müdahale edildiğinde en etkili olan yöntemlerden biri ılık sudur. Tek yapmanız gereken parfüm uçup geride leke bırakmadan önce gömleği çıkarıp ılık suya basmak ve bir süre bu şekilde bekletmektir. Ardından yıkama koşullarına uygun olarak yıkayabilirsiniz. Bu yöntem daha çok hızlı müdahale edildiği durumlarda etkilidir aksi halde amonyak kullanımı daha faydalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ