Gömlekten Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Gömlekten Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kahve birçok kültürde farklı farklı pişirmek teknikleri ile hazırlanan ve tüketilen bir üründür. Bizim kültürümüzde de başta türk kahvesi olmak üzere kahve tüketimi çok yaygındır.

Kahve özellikle kafein içermesi ve uyku açıcı özelliğinden dolayı da sıkça tercih edilmektedir. Kahvenin sağlık açısından da bir çok yararı vardır. Her gün bir fincan kahve tüketimi insan vücudu açısından gereklidir.

Sanırım kahvenin o muhteşem hoş kokusunun ve tadının yanında tek kötü tarafı döküldüğünde bıraktığı lekedir. Gömleklerde, elbiselerde, halılarda ve koltuk döşemelerinde çıkarılması zor lekeler bırakır. Kahve lekesinin başta gömlek olmak üzere bütün kıyafetlerden nasıl çıkarılacağının adım adım anlatımı;

1-)Kahvenin kurumasını beklemeyin

Kahve döküldüğü gibi lekenin daha derine işlemesini engellemek için adınında müdahale ediniz. Kuruyan kahve lekesini çıkarmak çok daha zor iştir. Dökülen kahvenin gömlekte leke bırakmaması için gömleğinizi çıkarıp hemen çeşme altında lekeli bölgeyi yıkayınız ve gömleğinizin yıkama talimatına uygun bir şekilde çamaşır makinesinde ya da elde yıkayın.

2-)Ilık suda bekletin

Gömleğinize kahve döküldü ve hemen yıkayacak vaktiniz yok ve kahve lekesinin kurumasını istemiyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken en mantıklı yöntem bir kaba ılık su doldurunuz ve gömleğinizi bu ılık su içerisinde bekletiniz.

Ilık su kahve lekesinin daha derine işlemesini engeller. Müsait olduğunuzda gömleğinizi yıkayabilir ve lekeden kurtulabilirsiniz.

3-)Kuru temizlemeye verin

Bazı gömleklerin kumaşları özel ve normal kumaşlardan farklı olabilir. Bu tarz kumaşlarda kahve çok daha hızlı emilip çok daha kalıcı bir leke oluşumu gözlenebilir. Bu tarz bir durumda yukarıdaki işlemleri yapmanıza rağmen gömlekten kahve lekesi çıkmıyor ise kuru temizlemeye vermeniz mantıklı bir karar olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ