Göz Altı Morlukları İçin Maske

Göz Altı Morlukları İçin Maske

Bir çok kişinin ortak sorunlarından olan göz altı morlukları, genetik etkenlerin sonucu olarak görülebileceği gibi bir takım çevresel faktörlerin ardından da baş gösterebilmektedir. Aşırı stres, endişe gibi psikolojik etkenler, uykusuzluk, kullanılan bir takım ilaçlar,alkol gibi pek çok etken göz altı morlukları oluşumunu tetikleyen unsurlar arasındadır.

Kimi zaman göz altı morlukları, cilt hastalıklarının habercisi de olabilmektedir. Şayet dış etkenlerden kaynaklandığı düşünülmüyorsa, morlukların altında yatan nedenin doğru tespiti için uzman doktora danışılması tavsiye edilir.

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler sayesinde, hoş görünmenizi engelleyici göz altı morluklarından kurtulmak mümkün. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal maskeleri sizler için derledik.

Salatalık Maskesi

Cilt üzerinde parlaklık ve canlılık gibi etkileri olan salatalık maskesi, göz altı morluklarına da iyi gelir.

Salatalık Maskesi

Yıkanmış temiz salatalığı dilim dilim doğrayın. İnce ince dilinmiş salatalığı gözlerinizin üstüne doğru koyun. 15-20 dakika bu halde bekledikten sonra salatalıkları alın ve yüzünüzü güzelce yıkayın. Bu maskeyi sık sık uygulayarak, göz altı morluklarını büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

Patates Maskesi

Patates Maskesi

Salatalık maskesinde bahsedildiği gibi patatesleri dilim dilim doğrayın ve gözlerinizin üstünde 20 dakika kadar bekleyin. Bu yöntem sayesinde zamanla göz altındaki morlukların azaldığını farkedeceksiniz.

Sallama Çay Poşetleri İle Maske

Sallama Çay Poşetleri İle Maske

Soğuk sallama çay poşetlerini gözünüzün üstüne koyun. Bu soğuk poşetler hem gözün yorgunluğunu alıcı hem de morlukları hafifletici etkiye sahiptir. Ara ara sallama çayı doğal maskesini uygulayarak, göz altı morluklarından kurtulabilirsiniz.

Soğuk Süt ile Maske

Soğuk Süt İle Maske

Göz altı morluklarına iyi gelen bir diğer yöntem ise; soğuk süt yöntemidir. Temiz bir bardağa süt koyun ve soğuk olduğundan emin olun. Elinizde hazır beklediğiniz pamuk parçalarını, soğuk süte batırın ve hafif ıslatın. Ardından pamuk parçalarını gözlerinizin üstüne koyarak, 20 dakika kadar bekleyin. Süt maskesini ara ara uygulayın, kısa süre içinde ne denli bir değişim olduğunu göreceksiniz.

NOT: Yukarıda belirtilerin cilt maskelerinin içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı alerjiniz söz konusuysa, uygulamamanız tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ