Göz Kalemi Lekesi Nasıl Çıkar?

Göz Kalemi Lekesi Nasıl Çıkar?

Göz kalemi birçok kadının makyajının olmazsa olmazı olarak kullandığı bir kozmetik ürünüdür. Genellikle yazları ya da hafif makyaj yapılmak istenildiğinde sadece bir göz kalemi bile kişinin makyajı için yeterli olabilmektedir.

Göz kalemi kullanan kadınların sıkça yaşadığı problemlerden bir tanesi göz kaleminin akması ve çeşitli kıyafetlere ve etrafa leke şeklinde bulaşmasıdır. Bu durum da göz kalemi lekesinin çıkarılması için bir takım pratik yöntemler mevcuttur. Siz de bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak oluşan lekeleri kıyafetlerinize ya da etrafa zarar vermeden çıkarabilirsiniz.

Göz Kalemi Lekesini Temizleme Yöntemleri

1-)Makyaj Çıkarıcılar

Makyajı çıkarmak için sıklıkla makyaj çıkarıcı kozmetik ürünlerinden faydalanılmaktadır. Makyajın çıkarılması için kullanılan makyaj temizleme ürünlerinin bir kısmını oluşan göz kalemi lekelerini çıkarmak için de uygulayabilirsiniz. Özellikle su bazlı olan makyaj çıkartıcılar ile lekeyi çıkarmak çok pratik olabilmektedir. Göz kalemi lekesi olan bölgeye makyaj çıkarıcı sudan biraz dökün ve lekeyi dıştan içeri doğru yani lekenin az yoğun olduğu yerden çok yoğun olduğu yere doğru çıkartınız. Bu işlemi kalem lekesinin yoğunluğuna göre birkaç defa uygulamanız gerekebilmektedir.

2-) Bulaşık Deterjanı

Bulaşık deterjanı kıyafetlerde oluşan lekelerin birçoğu çıkarmada oldukça başarılı bir üründür. Lekeli bölgeye bir miktar bulaşık deterjanı dökmek ve ovmak ya da ılık bulaşık deterjanlı su içerisinde bir süre göz kalemi lekeli kıyafeti ya da eşyayı bekletmek lekenin hızla çözülmesini sağlamaktadır. Bu işlemin ardından çamaşır makinesinde uygun yıkama koşullarını ayarlayarak kıyafetinizi yıkayabilir ve oluşan lekeden hızla kurtulabilirsiniz.

3-)Karbonatlı Su

Karbonatlı su içerisinde bekleterek ya da lekenin üzerine bir miktar karbonat ve su ile yaptığınız bulamaç şeklindeki karışımı koyarak bekleyiniz. Bir süre sonra lekenin etrafa dağılımını önleyecek şekilde ovarak lekeyi bölgeden temizlemeye çalışınız. Bu işlemi lekenin yoğunluğuna göre birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

4-)Çamaşır Suyu Kullanın

Özellikle beyaz renkli kıyafetlerde meydana gelen koyu renkli göz kalemi lekelerini temizlemek için çamaşır suyundan yararlanabilirsiniz. Bu işlem için çamaşır suyunu lekeli bölgeye seyrelterek uygulayabileceğiniz gibi çamaşır makinesinin deterjan bölümüne koyarak da uygulama gerçekleştirebilirsiniz. Renkli kıyafetlerde oluşan göz kalemi lekelerini çıkarmak için renkli kıyafetlerde kullanılan çamaşır sularından faydalanabilirsiniz.

NOT: Yukarıda anlatılan yöntemlerin her birini ayrı ayrı uygulayabileceğiniz gibi işlemleri art arda uygulayarak da etkili bir sonuç elde edebilirsiniz. Ancak tüm yöntemleri uygulamanıza rağmen çıkmayan ya da hassas kumaşlarda oluşan lekelerde profesyonel yardım almak yani kuru temizlemeye kıyafetinizi vermek daha mantıklı bir karar olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ