Gözlük Camının Buğulanması Nasıl Önlenir?

Gözlük Camının Buğulanması Nasıl Önlenir?

Çeşitli göz rahatsızlıkları tedavisinde kullanılan gözlükler oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Farklı sebeplerden dolayı gözlük kullanan kişilerin en çok yaşadığı sorunlardan birisi de gözlük camlarının buğulanmasıdır. Özellikle kış günlerinde çok daha yoğun olarak yaşanan gözlük camının buğulanması durumu sıcak hava ile soğuk havanın çarpışması sonucu oluşan bir durumdur. Bu durumu önlemek için çeşitli yöntemler uygulanabilir. Ancak doğru yöntemler uygulamak çok daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Bu nedenle doğru yöntemler uygulamak gerekir. Gözlük camlarının buğulanmasını önlemek için birkaç yöntem uygulanabilir.

Gözlük Camının Buğulanmasını Önleme Yöntemleri

1-)Gliserin Kullanarak Önleme

Gliserin, gözlük camlarının buğulanmasını önlemek için en etkili yöntemlerden biridir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle gözlük camlarınızı iyice temizleyin. Tamamen temizlenmiş olan gözlük camlarına bir miktar gliserin sürün. Daha sonra temiz ve uygun dokudaki bir bez yardımı ile birlikte gliserini tüm gözlük camına yayın. Bu işlem ile birlikte gözlük camınızın üzerinde gliserinden ince bir katman oluşturmuş olursunuz. Bu katman gözlük camlarınızın buğulanmasını önleyerek görüş kalitenizin düşmesini engellemiş olur.

2-)Elma Kullanarak Önleme

Elma yapısı itibari ile parlaklık vermeye uygun bir meyvedir. Bu nedenle gözlük camlarının buğulanmasını önlemek adına da kullanılabilecek en etkili yöntemlerden biridir. Bunun için bir elmayı gözlüğünüzün cam kısımlarına sürtün. Daha sonra temiz ve uygun bir bez kullanarak gözlük camlarınızı iyice silin. Bu şekilde elmanın içimde bulundurmuş olduğu maddeleri tüm gözlük camına yayarak gözlük camlarınızın buğulanmasını önlemiş olacaksınız.

3-)Diş Macunu Kullanarak Önleme

Gözlük camlarının buğulanmasını önlemek için uygulanabilecek bir diğer yöntem ise diş macunu kullanmaktır. Bu yöntemi uygulamak için gözlük camlarınıza bir miktar diş macunu sıkın. Bu miktarın oldukça az olması yeterli olacaktır. Daha sonra su altında gözlük camlarınızı iyice ovalayarak yıkayın. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra uygun bir gözlük temizleme bezi kullanarak gözlük camlarınızı kurulayın.

4-)Bulaşık Deterjanı Kullanarak Önleme

Gözlük camlarında oluşan buğulamayın önlemek için kullanılabilecek bir diğer yöntem de bulaşık deterjanı kullanmaktır. Gözlük camlarının buğulanmasını önlemek için oldukça etkili olan bu yöntemi uygulamakta oldukça basittir.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle gözlük camlarınızı ıslatın. Islanan gözlük camlarının üzerine birer damak bulaşık deterjanı damlatın. Bulaşık deterjanı damlatmış olduğunuz gözlük camlarını dikkatli bir şekilde yavaş hareketler ile ovalayarak köpürtün. Bu şekilde tüm gözlük camını bulaşık deterjanı ile kapladıktan sonra akan suyun altında gözlüğün camlarında bulunan tüm köpüğün ve bulaşık deterjanının akması için iyice yıkayın. Yıkama işleminin ardından camlarda leke kalmaması için gözlük silmek için uygun bir bez kullanarak gözlük camlarınızı silin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ