Guaj Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Guaj Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Guaj boya kullanımı esnasında yapılan dikkatsizlikler sonucunda etrafa bulaşabilir. Bu durumda lekenin etrafa daha fazla yayılmasını önlemek, kalıcı bir hal almasını önlemek için hızlıca müdahale etmek gerekmektedir. Guaj boyanın bulaştığı yeri silerken dikkat edilmesi gereken lekenin yayılmamasıdır. Bunun için lekenin az yoğun olduğu yerden çok yoğun olduğu yere doğru silme işlemi yapılmalıdır.

Guaj boya lekesinin çıkarılması için uygulayacağınız metodun seçilmesinde lekenin oluştuğu ortam da önemlidir. Lekenin bulaştığı ortamın türüne göre uygulanacak kimyasal madde değişiklik gösterebilmektedir. Guaj boya lekesinin çıkarılması için uygulanabilecek yöntemler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de guaj boya lekesini zemine zarar vermeden çıkarmak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemlerden birinden yararlanabilirsiniz.

1-)Bebek Pudrası Kullanın

Bebek pudrası kullanarak guaj boya lekesinden kurtulabilirsiniz. Guaj boya üzerine bol miktarda bebek pudrası dökünüz ve bir süre bekleyiniz. Ardından lekeli bölgeyi ılık su ve pamuklu bir bez yardımı ile silerek çıkarınız. Bu işlemi meydana gelen guaj boya lekesinin miktarına bağlı olarak birden fazla kez uygulamanız gerekebilir.

Bebek pudrasını döktükten sonra kesinlikle yaymayınız ve kalın bir tabaka halinde sürünüz. Aksi halde lekenin etrafa yayılmasına neden olursunuz.

2-)Leke Çıkarıcı Kullanın

Piyasada birçok farklı markaya ait çeşitli lekeleri çıkarma özelliğine sahip leke çıkarıcılar bulunmaktadır. Sizin için en uygun olan leke çıkarıcıyı seçerek guaj boya lekesini çıkarabilirsiniz. Burada kullanacağınız leke çıkarıcının guaj boyanın bulaştığı zemine zarar vermediğinden emin olunuz. Bunun için öncelikle leke çıkarıcıyı görünmeyen küçük bir yerde deneyiniz.

3-)Doğal Sabunlar ile Yıkayın

Kıyafetler üzerine bulaşan guaj boyaları temizlemek için kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Doğal sabunlar, guaj boya lekelerini kolayca çıkarabilmektedir. Lekeyi çıkarmak için eliniz ile ya da uygun yıkama şartları ile çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yoğun guaj boya lekesi olan kıyafetleri yıkamak için önce lekenin bulunduğu yeri ılık ve sabunlu su içerisinde bekletin, ardından yıkama koşullarına uygun olarak yıkayınız.

4-)Sirkeli Su Kullanın

Guaj boya bulaşan kıyafetlerinizi sirkeli su içerisinde bekletiniz. Sirkeli su guaj boyanın hızla çıkmasını sağlamaktadır. Koltuk, halı gibi yerlere bulaşan guaj boyayı çıkarmak için de ılık su içerisine birkaç damla sirke koyunuz ve bu sirkeli su ile guaj boyası olan yerleri güzel bir şekilde siliniz. Bu işlemi lekenin boyutuna göre birkaç kez uygulamanız gerekebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ