Gümüş Tepsi Nasıl Parlatılır?

Gümüş Tepsi Nasıl Parlatılır?

Birçok alanda kullanımı bulunan gümüş özellikle ev eşyalarında, takılarda, çeşitli aksesuarlarda ve süslerde karşımıza çıkmaktadır. Uzun süreli kullanım imkanı ile tercih edilen gümüş eşyalar aynı zamanda kararmalar sonucu yeniden parlatılabilmesi ile de bizlere kolaylık sunmaktadır.

Genellikle takı ve ev eşyalarında karşımıza çıkan gümüşün en olmazsa olmazı hepimizin evinde bulunan gümüş tepsiler diyebiliriz. Kendimiz almayı tercih etmesek bile özellikle yeni evlenenlere götürülebilecek bir ev hediyesi olan gümüş tepsinin temizliği de hem ev sahibinin hem de misafirlerin dikkatini çeken bir detay olmakla beraber önem kazanmaktadır. Kullanım sonucu zamanla kararan gümüş tepsilerinizi temizlemek için pek çok yöntem vardır.

Gümüş Tepsi Parlatma Yöntemleri Nelerdir?

1-)Diş Macunu ile Temizleme Yöntemi

Her evde bulunan diş macunu ile gümüş tepsi temizliğinizi kolayca tamamlayabilirsiniz. Tepsinizin kararan bölgelerine bir miktar diş macunu sıkınız ve diş fırçası yardımıyla ovalayınız. Sonrasında durulayıp pamuklu bir bez ile ovalayarak kurulayınız.

2-)Sıcak Suyla Temizleme Yöntemi

En masrafsız yöntemlerden biri olan sıcak su ile temizleme yönteminde gümüş tepsinizin sığacağı ebatlarda bir kabı sıcak su ile doldurduktan sonra içerisine bulaşık deterjanı ekleyerek pamuklu bir ez ile tepsinizi ovalayınız. Temizleme işlemi bittikten sonra kuru bir pamuklu bez ile ovalayarak kurulayıp, parlatınız.

3-)Karbonat ve Tuzla Temizleme

Mutfak eşyaları için sıkça kullanılan bir yöntem olan karbonat ve tuz kullanarak temizleme yönteminde ise gümüş tepsinizi alabilen boyutta bir kaba ya da lavabonuza sıcak su, 2 yemek kaşığı tuz ve karbonat ekledikten sonra bir parça alüminyum folyo atınız. Sonrasında gümüş tepsinizi bu suda pamuklu bir bez yardımıyla ovalayınız. Lekelerden kurtulduktan sonra durulayıp, yine kuru pamuklu bir bez ile kurulayınız.

4-)Gümüş Parlatma Suyu ile Temizleme

Pek çok markette rahatlıkla bulabileceğiniz bir ürün olan gümüş parlatma suyu ile gümüş tepsileriniz parlatmak mümkün. Kuru pamuklu bir bezin üstüne bir miktar gümüş parlatma suyu alınız ve gümüş tepsinizi ovunuz. Tepsinizi temizledikten sonra durulayıp, pamuklu kuru bir bez ile kurulayınız.

5-)Alüminyum Folyo ile Temizleme Yöntemi

Küçük ebatlardaki gümüş tepsi ve eşyalarınız için bir tencerede bir miktar alüminyum folyo ile suyu kaynatınız. Sonra kaynayan suyun içine gümüş eşyanızı 5 dakika kadar kaynattıktan sonra temiz pamuklu bir bez ile kurulayınız.

İPUÇLARI

Genellikle gümüş eşyalarınızı hava ve toz olmayacak şekilde kapalı dolaplarda saklayınız. Havadaki nemi toplamaya yarayan maddeler ile beraber muhafaza edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ