Güveden Kurtulma Yolları Nelerdir?

Güveden Kurtulma Yolları Nelerdir?

Güveler farklı çeşitlerde bulunsa da en sık karşılaşılan güve çeşidi giysi güvesidir. Giysi güvesinden sonra ise tahıl güvesi kelebeğe benzer yapısı ile en çok karşılaşılan güvelerden biri olarak yerini almıştır. Güveler bir seferde 200 ile 400 arası yumurta bıraktığı için üremeleri oldukça hızlıdır. Giysi güveleri yün, kaşmir gibi hassas kumaşların arasına yumurta bırakırken tahıl güveleri de kuru baklagillerin içine yumurta bırakır.

Bu nedenle güveler için önlem alınmadığında ya da kurtulmak için kullanılan yöntemler doğru şekilde uygulanmadığı zaman evinize girmiş olan güvelerin türüne göre eşyalarınız zarar görmeye başlar. Giysi güveleri kıyafetlerinizi yiyerek beslendikleri için kıyafetlerinizde delikler oluşmaya başlar. Kuru baklagiller açısından ise çok küçük yumurtalar olduğu için fark edilmez. Bu nedenle bu baklagilleri tüketmek sağlıklı olmayacaktır. Güvelerden kurtulmak için ise uygulanabilecek birkaç basit yöntem bulunmaktadır. Bunun için defne yaprağı, kekik, naftalin, okaliptüs yaprağı, lavanta, doğal sabun, portakal, karanfil ve karanfil yağı gerekmektedir.

Güveden Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?

1-)Defne yaprağı, Kekik, Lavanta

Birçok kişinin oldukça çok sevdiği ve yemeklerden parfüm esansına kadar birçok alanda severek kullandığı yapraklar vardır. Bu yaprak yoğun kokular barındırır. Yaydıkları bu kokular sayesinde de güveler için oldukça işe yarayan bir kaçırma yöntemi olmuştur. Bu doğal kokuları kullanarak güvelerden kurtulmak oldukça basittir.

Bunun için defne yaprağı, kekik, lavanta, okaliptüs yaprağı, doğal sabun gibi koku yoğunluğu fazla olan doğal malzemelerden istediğiniz birini seçin. Daha sonra seçmiş olduğunuz doğal malzemeyi dolaplarınızın içerisine yerleştirin. Kıyafet dolapları için kıyafetlerinizin arasına yerleştirip dolabın içinde askıya da asabilirsiniz.

2-)Sedir

Sedir ağacının kokusu da güveleri kaçırmak için ideal bir kokudur. Bunun için sedir ağacından kesilmiş halkalar alabilirsiniz. Eğer yakınlarınızda sedir ağacı bulunuyorsa, sedir ağacının talaşları da işinize yarayacaktır. Sedir ağacından elde ettiğiniz talaşları uygun bir kumaş içine koyarak dolaplarınızın içinde muhafaza edebilirsiniz.

3-)Naftalin

Naftalin, kimyasal içerikli bir madde olduğu için güveleri kaçırmak için oldukça etkilidir. Ancak kıyafetlere temas etmesi de sağlık açısından hoş olmayacaktır. Naftalinler arasında saklanan kıyafetler mutlaka tekrar kullanılmadan önce yıkanmalıdır. Naftalini toz olarak kullanmak daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Toz naftalini dolabınızın içine serperek dağıtın.

4-)Kullanılmış Kıyafet

Giyse güvelerinden kurtulmak istiyorsanız eğer uygulayabileceğiniz en etkili pratik yöntem kullanılmış kıyafet yöntemidir. Bunun için kıyafetlerinizi kaldırmadan önce en azından 1 kere giyin. Bu sayede kıyafetlerinize ten kokusu sinecektir. İnsan kokusu güveleri kaçırmak için en etkili kokulardan biridir.

5-)Portakal ve Karanfil

Bir portakal alıp dış yüzeyine batırabildiğiniz kadar karanfil batırın. Karanfillerin küçük bir kısmı yüzeyde kalacak şekilde iyice batırın. Daha sonra bu şekilde hazırlamış olduğunuz portakalları dolapların içine belli aralıklar ile yerleştirin. İsteğe bağlı olarak bu şekilde hazırladığınız portakalı ikiye keserek için karanfil yağı da ekleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ