Halıdaki Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Ev hanımlarının en büyük problemlerinden biri halıya dökülen yağ lekelerini temizlemektir. Mutfakta yemek yaparken, tamirat esnasında ya da direk yağın dökülmesi ile halıda yağ lekeleri oluşabilmektedir. Peki halıdaki kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar ? İşte adım adım yağ halıdaki yağ lekelerinin çıkarılması ;

1-)Fazla yağı bir bez yardımıyla emdirin

Dökülen yağın daha fazla yayılmasını ve halı tarafından daha çok emilmesini önlemek amacıyla ilk yapmanız gereken halıya yağ döküldüğünde bir bez ya da bir peçete tarafından halıdaki fazla yağ emdirilmelidir. Bu işlemi yaparken bastırmanız gereklidir. Ancak beyaz renk dışında kesinlikle bez kullanmayın halıda leke bırakabilir. Aynı zamanda bu işlemi yaparken ovalama işlemi yapmayın yağ lekesi daha çok yayılır.

2-)Bebek pudrası ya da mısır unu kullanın

Fazla dökülen yağlarda bu işlem daha fazla kullanılmaktadır. Dökülen yapın fazlasını etrafa yayılmadan toplamak amacıyla bebek pudrası ya da mısır unu dökebilirsiniz. Bebek pudrası ve un yağın fazlasını hızlı bir şekilde emmektedir.

Bebek pudrası ve mısır unu yağın fazlasını emdikten sonra süpürge ile halının üzerinden uzaklaştırabilirsiniz. Bu işlemden sonra temiz bir bez ile halının lekeli kısmının üzerinden birkaç kere silerek geçiniz.

3-)Yağ çıkarıcı ve ılık su kullanın

Çıkmasında zorlandığınız lekelerde lekenin kolayca çıkarılması için yağ çıkarıcı ve ılık su kullanmanız yeterli olacaktır. Ilık su içerisine yağ çözücüden bir miktar koyabilir ve bununla halıyı silebilirsiniz. Bu işlemin yanı sıra yağ çıkarıcıyı halının yağ lekeli kısmı üzerine de sıkabilir daha sonra bir bez yardımıyla silebilirsiniz.

Bez olarak beyaz bir bez seçmeniz ve bezin yumuşak olması gerekmektedir. Bu sayede halıya başka lekelerin geçmesini ve halının dokusunun zedelenmesini önlemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ