Halıdaki Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mum yakmak birçok kişinin hoşuna gider. Hem odada bulunan kötü kokuları emme özelliği hem de odaya hoş bir koku vermesi açısından cazip hale gelir. Özellikle sigara içilen evlerde sıklıkla kullanılırlar. Elektriklerin kesilmesi gibi ihtiyaç hallerinde de ilk akla gelen mumdur. Bunların dışında birçok sebep ile mum yakılır. Ancak özellikle de en son bahsettiğimiz ihtiyaç halinde kullanımlarda bir yerden başka bir yere taşınmaları gerekebilir.

Buna bağlı olarak da farklı zeminlere dökülebilir. Evde kullanılan halı miktarı ile doğru orantılı olarak da halıya dökülme ihtimali artar. Bu yüzden öncelikle mum yakmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Bunlardan biri bilinçli olarak mum yakıyorsanız yakacağınız süre ile orantılı bir şamdana koyun. Bir diğeri ise ihtiyaç halinde yakıyorsanız, tüm mumun erime ihtimaline karşın mum büyüklüğünde bir kaba koyun. Bu noktalara dikkat ederek mumunuzun halınıza damlama ihtimalini oldukça düşürmüş olursunuz.

Tüm bu önlemlere rağmen yine de dökülebilir. Bu durumda ise yapılacaklar çok basit. Bunun için birkaç parça buz, ince ve sert bir nesne, pudra, ütü ve kağıt havlu gerekli.

1-)Buz ve Kazımak için Kart

Halınıza dökülen mumun kurumasını bekleyin. Acele edip kurumasını beklemezseniz, mum lekesi iyice dağılır ve temizliği daha zor olur. Daha çabuk kurumasını sağlamak için dökülen mum miktarına göre lekenin üzerine buz koyun. Mum lekesi sertleştiği zaman ince ve sert bir nesne ile kazıyın. Kredi kartı bunun için ideal olacaktır. Küt bir bıçakla veya bir bıçağın keskin olmayan tarafı ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Bu şekilde çıkan mum parçalarını elektrikli süpürge ile çekerek tamamen temizleyebilirsiniz.

2-)Pudra, Kağıt Havlu ve Ütü

Bu yöntemi uygulamak içinde dökülen mumun kurumasını bekleyin. Yine süreci hızlandırmak adına buz kullanabilirsiniz. Mum lekesi donarken bir yandan da ütünüzü fişe takın. Burada sıcaklığın çok yüksek olmaması çok önemlidir. Bu nedenle ütünüzü en yüksek sıcaklığının yarısından fazlasına getirmeyin. Mum lekesi donduktan sonra üzerine pudra dökün.

Pudra yerine un da kullanabilirsiniz. Pudra döktüğünüz bölgenin üzerine ince bir tülbent serin. Tülbent yerine kağıt havlu da kullanabilirsiniz. Sıcak ütü ile tülbentin üzerini ütülemeye başlayın. Yeniden erimeye başlayan mum tülbente yapışacaktır. Ve halıdaki mum lekesinden kurtulmuş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ