Halıdaki Zor Leke Nasıl Çıkar?

Halıdaki Zor Leke Nasıl Çıkar?

Ev dekorasyonunu tamamlamak adına kullanılan en önemli eşyalardan biri de halılardır. Halılar evlerin bütünlüğünü sağlarken yerden gelen soğuğu da keserek ısı sağlamış olur. Bu sebeplerden dolayı halılar evlerin vazgeçilmez eşyalarından biri olmuştur. Ancak zaman zaman farklı nedenlerden dolayı halılara farklı ürünler dökülebilir. Bazı lekeler silinerek kolaylıkla çıkarken bazı lekeler ise uzun uğraşlar gerektirebilir.

Bu yüzden halılara dökülen ya da bulaşan belli başlı şeyler zorlu lekelere neden olur. Bu tip zorlu lekeleri çıkarmak için de uygulanabilecek kolay yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulamak için ise cam silme ürünü, tıraş kremi, diş macunu, maden suyu, sıvı deterjan ve beyaz sirke kullanmanız gerekir.

1-)Cam Silme Ürünü

Cam silme ürünü kullanarak halınıza bulaşan zorlu lekeleri temizlemek için öncelikle fazla miktarda bir şey döküldüyse plastik bir kart ya da bıçağın keskin olmayan tarafı ile fazlalığı alın. Daha sonra lekeli kısma ılık su dökün. Lekeli bölgeyi ıslattıktan sonra üzerine cam silme ürünü sıkın ve dikkatlice silin. Silme işlemi sırasında çok fazla bastırmamaya özen gösterin. Çünkü fazla bastırmak lekenin halıyı daha çok etkilemesine neden olur.

2-)Traş Kremi

Tıraş kremi ile halınızı temizlemek için öncelikli olarak lekeli ılık ya da sıcak su ile ıslatın. Ardından üzerine tıraş kremi sıkın. Tıraş kremini sıktıktan sonra ise fazla bastırmadan nazik hareketler ile silerek halınızı temizleyin.

3-)Diş Macunu

Diş macunu kullanarak halıdaki zor lekeleri temizlemek oldukça kolay yöntemlerden biridir. Bunun için ilk olarak sıcak sayılabilecek derecedeki su ile lekeli kısmı ıslatın. Islattıktan sonra ise lekenin genişliği ile orantılı olarak lekenin üzerine bir miktar diş macunu sıkın. Yeterli miktarda diş macunu sıktıktan sonra bölgeyi bir fırça yardımı ile fırçalayın. Fırçalamak yerine bir bez yardımı ile de silebilirsiniz. Ancak fazla bastırmadan bu işlemi uygulamaya dikkat edin.

4-)Sıvı Deterjan ve Beyaz Sirke

Halılardaki zorlu lekeleri çıkarmak için en etkili yöntemlerden biri sıvı deterjan ve beyaz sirke yöntemidir. Özellikle yağ çözme özellikli bulaşık deterjanları daha etkili sonuçlar verir. Bu yöntem için su miktarı ile deterjan miktarı eşit olacak şekilde bir karışım hazırlayın. Daha sonra bu karışımın içine 4 yemek kaşığı kadar beyaz sirke ilave edin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz karışım ile lekeli bölgeyi çok bastırmadan nazik hareketler ile silerek zorlu lekeleri temizleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ