Halıdan İdrar Kokusu Nasıl Çıkar?

Halıdan İdrar Kokusu Nasıl Çıkar?

Evcil hayvan bakan kişilerin sık sık şikayetçi olduğu durumlardan bir tanesi, evcil hayvanlarının bilerek ya da farkında olmadan tuvaletini yapmasıdır. Özellikle köpeklerde halı üzerine idrarın yapılması durumunda halıda hem leke oluşur hem de dayanılması çok güç olan kötü bir koku oluşur. Tüm bunların dışında küçük çocukları olan anne ve babalarda bazı durumlarda halıya idrarın bulaşması, dökülmesi gibi durumlar ile karşılaşmaktadır.

Halıya bulaşan idrarın kokusunu çıkarmak için çeşitli alternatif yöntemleri kullanabilirsiniz. Halıdan idrar kokusu nasıl çıkar? sorusunun cevabını aşağıda ayrıntılı olarak anlatmaktayız. Uygulama yöntemlerini ayrıntılı olarak okuyarak deneyebilirsiniz.

Deterjan ve Sıcak Su

Akla ilk etapta gelen ve işe yarayan yöntemlerden bir tanesi deterjan kullanmaktır. İdrar lekesinin bulunduğu yeri öncelikli olarak kuru bir bez ile silin. Bu işlem halının idrarı daha fazla emmesini engeller aynı zamanda koku yapan idrarın büyük bir kısmından kurtulmuş olursunuz.

İkinci aşama olarak idrar lekesinin olduğu bölgeye bol miktarda deterjan dökün. Burada isteğinize bağlı olarak toz veya sıvı deterjan kullanabilirsiniz.

Bir bez yardımı ile döktüğünüz deterjanı köpürtün. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsanız derinlemesine işlemiş olan idrardan o kadar iyi kurtulmuş olursunuz. Bu işlemin ardından sıcak su ile halıyı güzelce silerek durulayın. Bu işlemi uyguladığınız bölgenin büyüklüğüne ya da dökülen idrarın miktarına göre birkaç kez uygulamanız gerekebilir.

Sirke Kullanın

Sirke, antiseptik olması ve kötü kokuları giderici olmasından dolayı sık sık tercih edilmektedir. Burada yapmanız gereken idrarın yayıldığı kısmı seyreltik sirke çözeltisi ile silmek. Bir kap ılık su içerisine yarım çay bardağı sirke koyun ve bu karışım ile halının idrar kokan kısmını silin. Bu işlemin ardından ılık su ile halıyı bir kez daha silin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ