Halıdan Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Nar tadından dolayı çok sevilen çok fazla tüketimi olan bir meyvedir. Direkt meyve olarak tüketiminin yanı sıra nar suyu olarak meyve suyu, nar ekşisi olarak da piyasada bulunmakta ve kullanılmaktadır.

Nar lekesinin oluşumu narı soyarken sıçramasından dolayı meydana gelebileceği gibi, nar suyunun dökülmesi sonucu ya da salatalara dökülen nar ekşisinin dökülmesi sonrasında meydana gelebilir. Özellikle halıda oluşan nar lekesi hepimizin korkulu rüyasıdır.

Halıdan nar lekesinin çıkarılması için yapılması gereken adımlar ayrıntılı bir şekilde aşağıda anlatılmaktadır. Adımları dikkatli bir şekilde uygulayınız sonuca siz bile inanamayacaksınız.

1-)Havlu İle Müdahale Edin

Dökülen nar suyunun ya da narın kendisinden direk olarak oluşan lekelerin halıya daha fazla yayılmasını önlemek ve halının daha fazla emmesini önlemek amacıyla pamuklu bir bez ya da havlu ile tampon yapınız. Bu durum nar lekesinin kolay bir şekilde çıkarılmasını sağlamanın ilk adımıdır.

Eğer çok fazla nar lekesi var ise havlunun ya da pamuklu bezin değiştirilmesi gerekli olabilir bu duruma dikkat ediniz.

2-)Limon Kolonyası

Limon kolonyası, nar lekesinin oluştuğu hemen hemen her yerde kullanılan bir yöntemdir. Limon kolonyası nar lekesinin çıkarılmasında en sık tercih edilen ve en etkili yöntemdir.

Limon kolonyasını halının lekeli kısmına dökünüz ve temiz bir bez ile lekeyi ovalayın. Bu işlemi yaparken sık sık bezi değiştirin, aksi halde lekenin daha fazla yayılmasına sebep olursunuz.

Limon kolonyasını direk uygulayamadığınız durumlarda limon kolonyalı bezler ile halının lekeli kısmını temizleyebilirsiniz.

3-)Leke Çıkarıcı Kullanın

Özellikle açık renkli halılarda oluşan nar lekelerinin çıkarılması çok zor ve zahmetlidir. Bu lekelerin çıkarılmasını sağlamak için piyasada bulunan leke çıkarıcıları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek konu uygulayacağınız leke çıkarıcı miktarına dikkat ediniz halıya zarar vermeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ