Halıdan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje hemen hemen her kadının vazgeçmediği çeşit çeşit renklerini alıp kullandığı bir tırnak cilasıdır. Tırnaklara hoş görünüm kazandırmasının yanı sıra tırnakları besleyici özelliğinden dolayı da oje sık sık kadınlar tarafından kullanılmaktadır.

Sanırım ojenin tek ve en büyük olumsuz tarafı ojeyi sürme esnasında halıya, kıyafetlere ya da koltuk döşemelerine dökülmesi. Özellikle uzun tüylü yapıda olan halıya dökülen oje lekelerinin çıkarılması bir hayli zaman ve emek harcatan bir durum.

1-)Ojenin Kurumasını Bekleyin

Oje kurumadan bir bez yardımıyla silmeye çalışmak ya da çıkarmak için işlem uygulamak ojenin etrafa daha da yayılmasına hatta lekenin daha kalıcı olmasına sebep olabilir. Bu sebeple lekenin yayılmasını önlemek amacıyla ojenin kurumasını bekleyiniz. Oje kuruduktan sonra çıkarılması çok daha kolaydır.

Ojenin kurumasını hızlandırmak için bir poşete buz koyup buz ile hafif hafif tampon yapabilirsiniz. Bu işlem ojenin çok daha hızlı bir şekilde donmasını sağlar. Ancak bu işlemi yaparken etrafa lekenin bulaşmadığından emin olunuz.

2-)Sert Bir Cisimle Kazıyın

Yapılması gereken ikinci adım oje donduktan sonra ojenin fazla kısmını sert bir cisim ile halıdan kazıyınız. Bu işlemi yaparken maket bıçağı ya da benzeri bir şey kullanabilirsiniz. Yalnız ojenin fazla kısmını kazırken halının dokusuna zarar vermediğinizden emin olunuz.

3-)Makas Kullanın

Aşırı derecede ojeye maruz kalmış ve kurtarılması mümkün olmayan katılaşan halı tüylerini makas kullanarak kesebilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olmakta fayda var. Halının tüylerinin büyük bir kısmını kesmediğinizden emin olunuz.

4-)Aseton Kullanın

Aseton kadınların tırnaklarındaki ojeleri çıkarmak için de sıkça kullandığı bir kimyasaldır. Aynı şekilde ojenin döküldüğü ve leke yaptığı yerlere de aseton uygulayabilirsiniz.

Yumuşak pamuklu bir beze aseton dökünüz ve bu bez ile halının ojeli kısmını güzelce siliniz. Bu işlemi birden fazla kez tekrarlamanız gerekebilir. Bu aşamada kullandığınız bezi sık sık değiştirmeniz lekenin dağılmasını önleyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ