Halıdan Tutkal Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Tutkal Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıda tutkal lekesi en çok korkulan lekelerden birisidir ve bu lekeyi çıkarmak oldukça zordur. Halıya yanlışlıkla dökülen bir leke kısa sürede temizlenerek çıkartılabilir ve halı eskisi gibi temiz kalabilir. Bunun için kişinin hiç vakit kaybetmeden hafif nemli bir bez ile halının lekeli olan kısmını sert bir biçimde ovalayarak temizlemesi gerekir. Kirin hemen çıkarılması lekenin halının alt katmanlarına yayılmasını önleyeceği için lekenin daha kolay bir biçimde çıkmasına yardımcı olacaktır.

Kirin halı üstünde bekletilmesi sonucunda çok basit lekelerin bile kalıcı bir hale gelebileceği unutulmamalıdır. Halıdan tutkal lekesi çıkarmak için ise daha farklı temizlik yöntemlerinin tercih edilmesi gerekebilir. Tutkal zor olan leke türlerinden birisidir ve çıkarılması diğer lekelere göre çok daha zordur. Bu sebeple halıya kalıcı zarar verilmemesi için daha etkili yöntemlerin kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Tutkal Lekesi Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

Tutkal lekesi çıkarabilmek için kumaşın türüne göre bir yöntem yapılması gerekmektedir. Kumaşın türüne göre yapılacak olan yöntemler şunlardır:

1-)Pamuklu Kumaşlarda Tutkal Lekesi Çıkarma

Pamuklu kumaştan yapılmış bir ürün ya da pamuklu bir halıya tutkal bulaştıysa bunun için belirli yöntemlerin kullanılması gereklidir. Pamuklu kumaşta yer alan tutkal lekesini çıkarmak için öncelikle lekeli olan bölge üzerindeki tutkalı hafifçe kazıyın. Daha sonrasında aynı bölgenin üzerine ılık su dökün. Bir bardak suyun içine birkaç damla amonyak ekleyip bezi suya batırın ve lekeli olan bölgeyi silin. Sonrasında bol su ile durulama yapabilirsiniz.

2-)Sentetik Kumaşlarda Tutkal Lekesi Çıkarma

Sentetik kumaşlar üzerindeki tutkal lekesini çıkarabilmek için ilk işlem olarak lekenin arka bölümü üzerinde buzu bekletin. Sonrasında tutkal lekesini hafif bir araç ile yumuşakça kazıyın. Lekenin üzerine sonrasında hafifçe limon sıkın ve lekeyi bölgenin üzerine temiz bir bez ile ovalama yapın. Leke bu şekilde kısa süre içinde çıkacaktır.

Tutkal Lekesi Çıkarmada En Etkili Yöntemler

Tutkal lekesi çıkarabilmek için belirli yöntemleri uygulamak etkili bir çözüm olacaktır. Tutkal lekesi için lekenin olduğu bölgenin altına hafif bir bez koyabilir ve nemi alabilirsiniz. Sonrasında ise elma sirkesini lekenin üzerine hafif bir biçimde dökebilir ve bez ile lekeli olan bölgeyi ovalayarak temizleme işlemi yapabilirsiniz.

Tutkal lekesini çıkarabilmek için yapılacak diğer bir işlem ise bol su ile yıkamak olacaktır. Bol su kullanımında temiz su kullanımı yapılmasına dikkat edilmelidir. Limon suyu ile yapılacak temizleme işlemleri de tutkal lekesi için etkili olan yöntemlerden birisidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ