Halıfleksteki Lekeler Nasıl Çıkar?

Halıfleksteki Lekeler Nasıl Çıkar?

Halıfleksler, son yıllarda çok moda olmasa da geçtiğimiz on yıl içerisinde evlerde sıkça kullanılmaktaydı. Yerlerin çok daha sıcak olmasını sağlayan halıfleks temizlenme zorluğundan dolayı son yıllarda yerini daha modern ve az yer kaplayan halılara bırakmaktadır.

Halıflekslerde oluşan lekeler çoğu zaman can sıkıcı bir hal almaktadır. Halıflekslerin zemine yapışık halde bulunması, çıkarılamıyor olması temizliğin çok daha zor bir hal almasına sebep olmaktadır.

Halıflekslerde oluşan lekeleri çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz. Ancak kullandığınız yöntemin etkili olması için yazan her şeyi harfiyen yerine getiriniz. Aşağıda anlatılan yöntemlerden sizin için pratik olanı seçerek uygulayabilirsiniz.

1-)Halı Yıkama Makinesi Kullanın

Halı yıkama makineleri son yıllarda halılarda oluşan lekelerin çıkarılmasında kullanılan pratik bir yöntemdir. Burada tek yapmanız gereken halı yıkama makinenizi uygun yıkama koşullarına ayarlamanız ve kullanmanız.

Bazı lekelerde halı yıkama makinesini kullanmadan önce lekenin bulunduğu yoğun kısma işlem uygulamanız gerekebilir. Böyle bir durumda halı yıkama makinesi ile leke çok daha kolay bir şekilde çıkarılabilir.

Halı yıkama makinesinin deterjan kısmına koyacağınız ağartıcı kimyasal maddeler, yağ sökücü deterjanlar lekenin daha hızlı ve kolay bir şekilde çıkmasını sağlayabilir.

2-)Doğal Sabun Kullanın

Doğal sabunlar, leke çıkarıcı özelliği yüksek olan maddelerdir. Yağ ve kir çıkarıcı yüksek etkilerinden dolayı lekeli bölgeye hızla absorbe olurlar ve lekeyi halıfleksten hızla söküp alırlar.

Doğal sabunların kullanımı ile lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Bu yöntemde tek yapmanız gereken pamuklu bir bez kullanmanız. Pamuklu bir bezi doğal sabun ile güzelce köpürtüp, bu bez ile lekeli bölgeyi silebilirsiniz.

Silme işlemini lekenin boyutuna göre birden fazla kez uygulamanız gerekebilir. Silme işleminde ılık su kullanınız. Aşırı sıcak lekenin halıya daha fazla yapışmasına sebep olabilir, leke kalıcı bir hal alabilir.

3-)Beyaz Sirkeli Su Kullanın

Beyaz sirke, halılarda oluşan lekelerin çıkarılmasında etkili bir maddedir. Tek yapmanız gereken bir miktar beyaz sirkeyi ılık su içerisine dökünüz ve bu karışım ile halının lekeli kısmını siliniz. Silme işleminde lekenin daha fazla yayılmasını önlemek için lekeyi silerken az yoğun olduğu ortamdan çok yoğun olduğu ortama doğru siliniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ