Hamsi Buzlukta Nasıl Saklanır?

Hamsi Buzlukta Nasıl Saklanır?

Hamsi mevsiminde alınıp yenildiğinde tadına doyum olmayan bir balıktır. Ancak günümüzde dondurucularda temizlenerek kolayca saklanabilir olmasından dolayı hamsiyi mevsimi olmasa dahi mevsimiymiş gibi yemek mümkün.

Hamsinin buzlukta saklanmasının çeşitli yolları bulunmaktadır. En pratik ve güvenilir olan yöntemler aşağıda adım adım anlatılmaktadır.

1-)Hamsiyi güzelce ayıklayın

Hamsiyi buzlukta saklarken en dikkat edilmesi gereken adım hamsilerin güzelce temizlenmesidir. Kesinlikle temizlemeden balıkları dondurucuya atarak saklamayınız.

Hamsilerin baş kısımlarını güzelce koparın ve içlerini temizleyin. Bu işlem sayesinde hamsiler dondurucuda daha uzun süre bozulmadan saklanabilmektedir.

2-)Güzelce Yıkayın

Balıkları yıkamadan kesinlikle dondurucuya koymayınız. Bu balıkların çok daha kolay bozulmasına sebep olur. Aynı zamanda yıkanmadan konulan balık sonrasında size ekstra iş yükü çıkarır.

3-)Balıkları Tuzlayın

Bu işlem en önemli aşamalardan bir tanesidir. Balıklar tuz sayesinde uzunca süre bozulmadan saklanabilir ve su salmaz.

Balıkların suyu iyice süzüldükten sonra balıkların miktarına göre göz kararı tuz serpiniz. Ektiğiniz tuzun az miktarda olmadığından emin olunuz.

Balıkları tuzladıktan sonra bir miktar daha bekleyiniz ve kalan suların akmasına izin ediniz.

4-)Paketleme Aşaması

Bu aşamada birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden istediğinizi seçerek kullanabilirsiniz.

Buzdolabı poşeti

En sık kullanılan ve pratik yöntemlerden olanı buzdolabı poşetidir. Tuzlanmış balıklar yemeklik porsiyonlara bölerek buzdolabı poşetlerine koyun ve bu şekilde saklayın.

Porselen tabak

Bu yöntem daha çok hamsi tava yapan kişiler için kolaylaştırılmış bir yoldur. Burada balıkları tuzladıktan sonra mısır ununa batırınız ve porselen tabak üzerine hamsi tava yapıyormuş gibi serin. Bu işlemin ardından porselen tabağı hava almayacak ve dış ortam ile temas etmeyecek şekilde streç film ile kaplayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ