Hamur İşi Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Hamur İşi Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Gerek özel günlerde gerek sıradan bir günde gelen misafirler için hamur işleri hazırlanan ikramlıkların vazgeçilmez bir parçasıdır. Gelecek olan misafir sayısı çok olmadığı zamanlarda o gün içinde ikram etmek üzere hamur işi gıdalar rahatlıkla hazırlanabilir. Ancak kalabalık bir misafir gelecekse gün içinde hazırlık yapmak zor olabilir.

Bunun yanı sıra sevdiğiniz hamur işi besinleri her tüketmek istediğinizde de bunun için zaman olmayabilir. Bu gibi durumlarda önceden dondurucuya atılmış olan hamur işi gıdalar can kurtarıcı olur. Bunların yanı sıra son dakika belli olan misafirler içinde kurtarıcı olurlar. Bu durumlarda işe yarayacak bu hamur işlerini dondurucuda saklamak içinse nasıl saklanması gerektiğine ve çıkardıktan sonra ne şeklide tüketime hazırlanması gerektiğine dikkat etmek gerekir. Hazırlamış olduğunuz hamur işi gıdaları dondurucuda saklamanın birkaç yolu vardır.

1-)Pişirdikten Sonra Saklama

Saklama kabı ile dondurucuya hamur işi atmak oldukça pratik bir yöntemdir. Ancak bunun için ne tür bir hamur işi saklamak istediğinize dikkat etmek gerekir. Bazı hamur işi gıdalar piştikten sonra saklanmalıdır. Bu şekilde daha etkili sonuçlar verir. Bu tür hamur işi besinler ise kek, kurabiye, börek tarzı besinlerdir. Bu tarz hamur işi gıdaları pişirdikten sonra uygun şekillerde dilimleyin ve porsiyonlara ayırın.

Daha sonra dondurucuya koymak için uygun olan bir saklama kabının içine yerleştirerek dondurucuya koyun. Saklama kapları yerine koku geçirmez poşetlere de koyabilirsiniz. Ancak saklama kabı kullanmak buz oluşumunu engelleyeceği için daha avantajlıdır. Bu gıdaları misafirleriniz gelmeden 1 saat kadar önce çıkarıp çözülmesini bekleyin. Daha sonra fırında 10 dakika kadar ısıtmanız ilk günkü tazeliğine kavuşmasını sağlayacaktır.

2-)Çiğken Saklama

Bazı hamur işi gıdaları pişirmeden çiğ olarak dondurucuda saklamak daha lezzetli sonuçlar alınmasını sağlar. Bu gıdaların başında ise sigara böreği, poğaça gibi gıdalar gelir. Bu türdeki hamur işlerini hazırladıktan sonra pişirmeden saklama kaplarına yerleştirerek dondurucuya koyabilirsiniz.

Poğaça gibi şekil verilmesi gereken hamur işi gıdalar dondurucuya atılmadan önce mutlaka şekilleri verilip pişirmeye hazır hale getirilmelidir. Bu tür çiğ olarak dondurucuda saklanabilen poğaça tarzı besinler üzerine yumurta sürmek gibi son dakika işleri yapılmadan saklanır. Dondurucudan çıkardıktan sonra çözülmesi beklenir ve son işlemleri tamamlanarak pişirilir. Sigara böreği tarzındaki besinleri ise çözünmelerini beklemeden direkt olarak kızartmak ya da haşlamak gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ