Hasır Tabure Nasıl Temizlenir?

Hasır Tabure Nasıl Temizlenir?

Günümüzde hasır çok sık tercih edilen bir malzeme olmuştur. Gerek dekoratif amaçlı gerek ihtiyaç duyulmasından dolayı bir çok alanda hasır kullanılmaktadır. Hasırın en yaygın kullanım alanları ise şapka, çanta, tabure, dekoratif eşyalardır. Hasırdan yapılan tabureler genellikle hasırların örülmesi ile elde edilir. Bunun en temel nedeni dayanıklı bir malzeme olan hasırın dayanıklılığını arttırmaktır. Ancak hasır aşırı güneşe, rüzgara, yağmura ve bunun gibi durumlara maruz kalması durumunda çok kısa süre içerisinde eskir.

Bu nedenle bu noktalara dikkat ederek uzun süreler boyunca hasır tabureler kullanılabilir. Hasır tabureler zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak kirlenmektedir ve bu zamanlarda temizlenmeleri gerekir. Hasır suya karşı hassas bir malzeme olduğu için hasır taburelerin temizliğine oldukça dikkat etmek gerekir. Bu tabureleri temizlemek için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Hasır Tabure Nasıl Temizlenir?

1-)Düzenli Temizlik

Düzenli temizlik yöntemi hasır taburelerin kirlenmesi durumunda düzenli olarak uygulanması gereken bir yöntemdir. Bunun için öncelikli olarak temizlenecek olan hasır taburelerin tozu alınmalıdır. Bu işlemin ardından yumuşak başlı bir fırçadan yardım alarak alt alta ve üst üste geçen iplerin arasında kalan tozların temizlenmesi için taburelerin iyice fırçalanması gerekir. Bu işlemi dar uçlu bir elektrik süpürgesi ile de yapabilirsiniz.

Daha sonra taburenin köşe taraflarına fırça kıllarının sıkışması söz konusu ise bir cımbız ile bu kılları temizleyin. Ardından uygun büyüklükte bir kabın içine az miktarda su koyarak doğal sabun ya da doğal sabun tozu ekleyin. Eklediğiniz sabunu suyun içinde iyice köpürtün. Daha sonra bir bez ile oluşan köpüğü alarak hasır tabureyi silin. Bu işlem sırasında bezi ıslatmadan köpük almaya özen gösterin. Silme işleminin ardından nemli bir bez ile tüm tabure yüzeyini silerek kurumaya bırakın.

2-)Küflenen Taburelerin Temizliği

Bu temizleme yöntemi hasır taburelerde en çok gözlenen küflenme gibi farklı temizleme nedenlerine karşı uygulanan bir yöntemdir. Uygulaması oldukça kolay olmasına karşın oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikli olarak bir kap içerisinde beyaz sirke ve sudan oluşan bir karışım hazırlayın. Daha sonra bu kabın içerisine yumuşak ve temiz bir batırın.

Bu bezin suyunu iyice sıkarak hasır taburenizin küflenen kısmını ya da temizlemenize neden olan leke kısmını silin. Küfün ya da lekenin geçtiğini görene kadar silmeye devam edin. Silme işleminin ardından da ıslanmış olan bölgenin kuruması için hasır tabureyi açık havaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ