Hayvan Pisliği Nasıl Temizlenir?

Hayvan Pisliği Nasıl Temizlenir?

Hayvan bakımı gün geçtikçe daha çok yaygınlaşmaya başlamaktadır. Özellikle kedi, köpek, kuş gibi hayvanlara evlerde bakmak çok daha kolay olduğu için birçok kişi evinde bu tarz hayvanlar beslenmektedir. Bunun yanı sıra hamster, tavşan gibi hayvanlarında evlerde bakımı günden güne yaygınlaşmaktadır. Gerek apartman dairesi gerekse de bahçeli müstakil evlerde yaygın olarak hayvan bakımı artmaktadır. Ancak ne tarz bir ev olursa olsun belli bir alan içerisinde hayvan bakımını üstlenmek keyifli ve güzel olsa da birçok sorumluluk barındırmaktadır.

Hayvan bakımını üstlenmiş olan insanların da en çok zorlandığı konu ve hayvan bakımını üstlenmeyi düşünen insanları da en çok düşündüren konu çoğunlukla aynıdır. Kimi için zorlu kimi için düşündürücü olan bu ortak konu ise hayvan pisliği temizliğidir. Ancak doğru yöntemlerin uygulanması durumunda hayvan pisliği temizlemek düşünüldüğü gibi zorlu bir konu olmaktan çıkar. Hayvan pisliği temizlemek için sirke, soda, karbonat, boraks kullanmak gerekir.

Hayvan Pisliği Temizliği Nasıl Yapılır?

1-)Boraks Kullanarak Temizleme

Boraks kullanarak hayvan pisliği temizlemek oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için hayvan pisliğinin boyutu ile doğru orantılı olacak miktarda bir karışım hazırlamanız gerekmektedir. Bu karışım için bir miktar boraks ve bir miktar su kullanılmalıdır. Su ve boraks karışımı ile jel kıvamında bir karışım hazırlayın. Sonrasında hayvan pisliğinin kabasını kağıt havlu yardımı ile alarak temizleyin.

Ardından kalan lekeli bölgeye hazırlamış olduğunuz karışımı uygulayın ve kurumasını bekleyin. Yeterince bekledikten sonra bir fırça yardımı ile kuruyan karışımı fırçalayarak lekenin çıkmasını sağlayın. Bu aşamada kullanacağınız fırçanın diş fırçası olması daha iyi olacaktır. Fırçalama işleminin sonrasında ıslak bir bez ile silerek ya da süpürge ile süpürerek bölgenin temizliğini sağlayabilirsiniz.

2-)Soda ve Karbonat Kullanarak Temizleme

Soda ve karbonat kullanımı hayvan pisliği temizliği için oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun için hayvan pisliğinin üzerine bir miktar soda dökün ve üzerine kağıt havlu koyun. Bu şekilde soda ile hayvan pisliğinin çözülmesini sağlarken kağıt havluda çözülen pisliklerin emilmesini sağlayacaktır.

Ardından hayvan pisliği olan bölgenin üzerini karbonat ile tamamen kaplayın ve bu şekilde 48 saat kadar bekleyin. Ardından elektrik süpürgesi yardımı ile karbonatı çektirin. Bu şekilde oldukça etkili bir temizlik sağlamış olursunuz.

3-)Sirke Kullanarak Temizleme

Sirke asitli bir yapıya sahip olduğu için oldukça etkili bir temizleme ürünü olarak da kullanılabilir. Bu nedenle sirke kullanarak hayvan pisliği temizleyebilirsiniz. Bu yöntem için tercih edeceğiniz sirke türü çok önemli olmasa da beyaz sirke kullanımı diğer sirkelere oranlara daha iyi sonuç vermektedir. 8 ölçü suya 1 ölçü sirke oranın da bir karışım hazırlayın. Bu karışım ile hayvan pisliği olmuş bölgeyi yıkadığınızda hayvan pisliğinin temizlenmiş olduğunu göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ