Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır?

Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır?

Hellim peyniri, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tatlarından birisidir. Çoğu kişinin severek tükettiği peyniri farklı biçimlerde kullanabilir ve tatlarınıza bir yenisini katabilirsiniz.

Hellim peyniri, Kıbrıs’tan sofralarımıza gelen bir peynir çeşitidir. Beyaz renkte olan peynir türünün birçok farklı tarifler ile denemek mümkündür. Hellim peyniri ülkemizde kızartılarak farklı tarifler içinde tüketilmektedir. Başka bir tarif ile birleştirmeden yalnızca hellim peynirini kızartarak kahvaltı sofralarınızda servis edebilirsiniz.

Hellim Nedir? Hellim Nasıl Yapılır?

Hellim peyniri, keçi ya da koyun sütünden üretilen bir peynir türüdür. Peynirin yapımında bazen çiğ inek sütü kullanıldığı da bilinmektedir. Kıbrıs’a özgü bir tat olan hellim peyniri, özel imalathanelerde yapıldıktan sonra paketlenerek satışa sunulmaktadır. hellim peynirini birçok market ve bakkalda bulmak mümkündür.

Farklı markalar tarafından üretilmiş olan hellim peynirinin koyun sütü ile yapılmış olan türü daha uzun ömürlü olduğu için insanlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. İnek sütü ile yapılmış olan hellim peynirlerinin ise en kısa süre içinde tüketilmesi önerilmektedir. Hellim peynirinin yapım aşamaları şunlardır:

  • İlk aşamada hiçbir işlem yapılmamış olan çiğ süt alınarak bir tencereye konulur ve belirli bir dereceye kadar kaynatılır.
  • Sonrasında pıhtılaşmaya başlamış olan süt parçalanır ve hazırlanan kapların içine konulur.
  • Baskı işlemine giren ürün sonrasında tuzlanır. Peynir bu şekilde 10 gün kadar bekletilir ve sonrasında ambalajlanarak satışa hazır hale getirilmektedir.
  • Marketlerde satılan hellim peynirleri tam yağlı inek sütünden yapılmaktadır.

Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır?

Hellim peynirinin ülkemizde en çok tüketilen şekli kızartılarak kullanımıdır. Hellim peyniri aşağıdaki aşamalar ile birlikte kızartılmaktadır:

  • Öncelikle tuzlu olan hellim peyniri dilimlenmeli ve tuzlu su içinde bir süre boyunca bekletilmelidir.
  • Bu şekilde tuzundan arındırılmış olan peynir daha sonrasında bıçak ile üzerine ince ince çizikler atılmalıdır. Bu kesikler peynirin daha hızlı bir biçimde kızarmasını sağlayacaktır.
  • Sonrasında bir tava alınır ve kesilmiş olan peynirler bu tavaya dökülür. Peynirlerin yağsız tava içinde kızartılması gerekmektedir.
  • Dileyen kişilerin peynire baharat katması mümkündür. Peynir soğutulduktan sonra servis edilebilir.

Hellim Peyniri Hangi Tariflerde Kullanılır?

Hellim peynirini birçok farklı tarif içinde kullanmak mümkündür. Tek başına kızartılarak tüketmenin de mümkün olduğu peyniri dilerseniz patlıcan kızartması, baharatlı peynir, ekmek rulosu, peynirli sandviç gibi tarifler ile birlikte de kullanabilirsiniz. Tariflerin tamamında kızartılmış hellim peyniri kullanılmaktadır. Hellim peyniri hafta sonu için ideal bir lezzettir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ