Hemoroidde Vicks Kullanımı

Hemoroidde Vicks Kullanımı

Halk arasında basur şeklinde de ifade edilebilen hemoroid; anüs bölgesinde şişmiş, ağrı ve kanamaya sebebiyet veren damarların yumaksı olması halidir. Anüste baskının ve buraya uygulanan kuvvetin artması, basur oluşumunu tetikleyicidir. Tuvalette uzun süre kalma ve fazla ıkınma, aşırı kilo ve hamilelik gibi etkenler basıncın fazla uygulanmasına sebebiyet vererek damarların şişmesini tetikleyebilir.

Basur yani hemoroid, hemen hemen her yetişkinde görülebilse de daha çok 45 ve 50 yaş üstü kişilerde meydana gelmektedir. Genellikle tesadüfen farkedilen basur, büyük tuvalet esnasında hissedilen ağrı ve şişlik sayesinde anlaşılmaktadır. Hemoroid(basur) rahatsızlığının altında yatan bir çok neden olabilir.

Hemoroid için Vicks Kullanımı

Halk arasında solunumu düzenleyici ve ağrıyı azaltıcı özelliği ile bilinen vicks, kimi zaman hemoroid vakalarında da kullanılabilmektedir. Basur olan bölgeye uygulanan vicks, hemoroidal yapının yumuşamasını tetikleyerek ağrı hissini azaltıcı bir etki gösterir. Vicksin uygulandığı alandan toksinler atılır ve kılcal damarlarda genişleme baş gösterir.

Basur rahatsızlığı için uygulanacak vicks için, her ihtimale karşı uzman doktora başvurulması ve detaylı bilgi alınması tavsiye edilir.

Basur Nedenleri Nelerdir?

Hemoroid rahatsızlığının en bilindik nedenleri şunlardır;

  • Fazla Kilo(Obezite): Vücut ağırlığının normal değerlerin üstünde olması halinde yani fazla kilolu durumda, makat bölgesindeki damarlara binen basınç artar ve basur rahatsızlığı tetiklenmiş olur.
  • Tuvalet Esnasında Ikınmak: Büyük tuvalet sırasında fazla ıkınmak, makattaki damarlara fazlaca kuvvet uygulanmasına sebebiyet verir. Ikınma ihtiyacı genel olarak kabızlık rahatsızlığından doğmaktadır. Kabızlık giderildiği takdirde, ıkınma gereksinimi ortadan kalkmaktadır.
  • Hamilelik: Gebelik döneminde fazla kilodan kaynaklı pelvik damarların üzerine binen yük artar. Damarlara uygulanan ağırlığın artması, basur oluşumuna neden olmaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ