Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır?

Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır?

Hindistan cevizi tropik bölgelerde yetişen bir palmiye türü olmakla birlikte aynı zamanda bu palmiye türünün meyvesine de hindistan cevizi adı verilmektedir. Hindistan cevizi vitamin açısından çok fazla çeşitliliğe ve zenginliğe sahip bir meyve değildir ancak bunun yanı sıra yüksek mineral oranları barındırmaktadır. Özellikle de potasyum açısından zengin olan Hindistan cevizi magnezyum, sodyum, kalsiyum ve demir gibi mineraller de içermektedir.

Bunların dışında vitamin olarak da C ve B6 vitaminleri içermektedir. Lifli bir yapıya sahip olan Hindistan cevizi kabuğunun altında etli bir kısım bulundurur ve bu kısmın içi de süt ile doludur. Son yıllarda ülkemizde de kolaylıkla bulunabilen bir meyvedir. Ancak hindistan cevizi yapısı itibari ile oldukça sert bir kabuğa sahiptir. Bu nedenle Hindistan cevizini kırmak oldukça zahmetli bir iş olarak gözükür. Ancak doğru yöntemlerin uygulanması sonucunda çok daha az kol gücü uygulayarak rahatlıkla kırabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Kırma Yöntemleri Nelerdir?

1-)Fırında Isıtarak Kırma Yöntemi

Hindistan cevizini kırmak için kullanabileceğiniz en kolay ve etkili yöntem bu yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle hindistan cevizini yıkayıp kurulayın. Daha sonra iç kısmında bulunan sütünü çıkarmanız gerekir. Ancak bunun için öncelikle üzerinde siyah noktaların bulunduğu alanın etrafındaki kabukları bir bıçak yardımı ile törpüleyin. Bu işlem sütü boşaltırken kabukların dökülmesi azaltarak daha pürüzsüz bir süt elde etmenizi sağlayacaktır. Törpüleme işleminin ardından bir bıçak ya da tornavida gibi siyah noktaların genişliğinden daha dar olan uzun bir nesne ile siyah noktaları delin. Bu siyah noktalar hindistan cevizinin en yumuşak yeridir.

Bu nedenle uzun bir nesne yardımı ile kolaylıkla delebilirsiniz. Delme işleminin ardından hindistan cevizini ters çevirin ve bir tülbent ya da süzgeç yardımı ile içindeki sütü süzerek çıkarın. Süzme işleminin ardından önceden ısıtmış olduğunuz 200ᵒ C sıcaklıktaki fırında 15 dakika kadar bekletin. Yeterli süre geçtikten sonra hindistan cevizini fırından çıkararak elle tutabileceğiniz sıcaklığa gelmesini bekleyin.

Yeterince bekledikten sonra hindistan cevizinin orta noktasına çekicin sivri ucu ile vurarak aynı eksende hindistan cevizini döndürün. Bu şekilde hindistan cevizinin çatlamasını sağlamış olacaksınız ve kolaylıkla çatlayan kısmından ayrılacaktır. İkiye ayrılmış olan hindistan cevizinin içindeki beyaz et kısmını bir bıçak yardımı ile kabuğundan kolaylıkla ayırarak çıkarabilirsiniz.

2-)Doğrudan Kırma Yöntemi

Öncesinde hiçbir işlem uygulamadan hindistan cevizini kırmak mümkün olsa da çok fazla kol gücü isteyen bir yöntemdir. Bunun için öncelikle üzerinde bulunan siyah noktaları delerek içinde bulunan sütü çıkarın. Daha sonra kabuğun orta noktasına çekiç yardımı ile vurarak aynı doğrultuda hindistan cevizini çevirerek eksen şeklinde çatlamasını sağlayın. Çatlama işlemini tamamladıktan sonra bıçak yardımı ile iç kısmını çıkarın. Ancak fırınlama işlemi yapmadığınız için içinde bulunan ince ve kahverengi kabuğu ile birlikte çıkacaktır. Bu kabuğu bir bıçak ya da meyve soyacağı ile kolaylıkla soyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ