Hindistan Cevizi Nasıl Yenir?

Hindistan Cevizi Nasıl Yenir?

Hindistan cevizi günümüzde en çok tüketilen ve sevilen meyveler arasında yer almaktadır. Birçok faydası olduğu bilinen bu tropikal meyve birçok yerde satılmaktadır. Kolay ulaşılabilir bir meyve olan hindistan cevizi eskiye göre daha uygun fiyatlar ile de satışa sunulmakta olan bir üründür.

Hindistan cevizi tek başına bir meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra yağı da birçok farklı üründe kullanılmaktadır. Şampuan, saç krem, nemlendirici kremler içinde tercih edilen hindistan cevizi yağları ile sağlıklı bir cilt ve saça sahip olmak mümkündür.

Hindistan Cevizi Nedir?

Hindistan cevizi tropikal bir meyvedir ve palmiyegiller ailesinde yer almaktadır. Sıcak bölgelerde yetişen hindistan cevizi bitkisi meyve olarak tüketilmektedir. Sert bir kabuğu olan ürünün kabuğu tüylüdür ve iç kısmı ise tamamen beyazdır. İçecek olarak da tüketilebilen hindistan cevizini tüketmek için kabuğunu kırmak gereklidir.

Hindistan cevizi ağaçlarının boyu yaklaşık olarak 25 metre boyundadır. Oldukça büyük bir ağaç olan hindistan cevizi ağaçları 100 yıl kadar yaşayabilen köklü ağaçlardan birisidir. Hindistan cevizi ağaçları 10 yaşına geldikten sonra da meyvelerini vermeye başlamaktadır.

Hindistan cevizinin iki farklı türü bulunmaktadır. Bildiğimiz türü dışında Hint cevizi olarak bilinen başka bir türü de bulunmaktadır. Hint ceviz türü özellikle Karayip Adalarında görülen bir meyve türüdür.

Hindistan Cevizi Nasıl Tüketilir?

  • Hindistan cevizi sert kabuklu bir meyve türüdür. Kullanmak için öncelikle kabuğunun sert bir cisim ile kırılması gerekmektedir. Hindistan cevizini kırmak için sert bir zemine atmak etkili olacaktır.
  • Hindistan cevizi kabuğunu kırmak için önce kabuk yıkanmalı sonrasında daha kolay bir biçimde kırmak için bir gece boyunca derin dondurucuda bekletmek gerekmektedir. Kabuğu daha kolay bir biçimde kırmak için hindistan cevizini 15 dakika boyunca 200 derecelik bir fırında kızartmanız da etkili olacaktır.
  • Öncelikle kabuk kısmından ufak bir delik açarak hindistan cevizini ters çevirin ve suyunu bir bardağın içine akıtın.
  • Daha sonrasında kabuğunu bıçak yardımı ile kırın. İçte yer alan beyaz kısımlarını çıkardıktan sonra meyve olarak tüketebilirsiniz.

Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

  • Hindistan cevizi özellikle saç ve cilte fayda sağlayan bir üründür. Lif deposu olmasıyla bilinen ürün oldukça sağlıklıdır.
  • Hindistan cevizi karın yağlarını eriten bir meyve çeşitidir.
  • Hindistan cevizinin faydalarından bir diğeri ise epilepsi hastalığına iyi gelmesidir. Epilepsi hastalıklarına iyi gelen bir madde olan Ketojenik hindistan cevizinde yoğun bir biçimde bulunmaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ