Hipoekoik Solid Lezyon

Hipoekoik Solid Lezyon

Çeşitli rahatsızlıkların tanı aşamasında uygulanan MR ve testlerin akabinde, kimi zaman  “hipoekoik solid lezyon” sonucuna varılabilmektedir. Hipoekoik solid lezyon sonucu,  toplum içerisinde genellikle doku bozukluğu şeklinde bilinmektedir.

Hipoekoik Solid Lezyon Ne Demektir?

Vücudun herhangi bir bölgesindeki doku hasarı, doku bozukluğu lezyon terimi ile ifade edilmektedir. Çeşitli tiroid ve meme rahatsızlıkları için yapılan tetkiklerin ardından, “hipoekoik solid lezyon” sonucuna varılabilmektedir. Halk arasında genellikle tiroid nodül hastalığı olan kişilerde, hipoekoik solid lezyon sonucuna ulaşılır. Bu rahatsızlığın altında yatan temel neden; tiroid bezinde normal şartlarda olmayan lekelerin, şişliklerin olmasıdır.

Vücutta herhangi bir bölgede dokularda şişliklerin, kitlelerin gözlenmesi durumu; hipoekoik solid lezyon olarak bilinmektedir. Kadınlarda daha çok meme kanseri teşhisinin ardından, bu sonuca sık rastlanmaktadır. Hipoekoik solid lezyon tıbbi sonucuna genellikle yapılan tetkiklerin-testlerin ardından, memede tümör söz konusuysa varılmaktadır.

Dikkatli Olunmalı

Vücudun çeşitli bölgelerindeki doku bozukluğu durumunda, hipoekoik solid lezyon sonucuna varıldığından bahsetmiştik. Testlerin akabinde alınan bu sonuç; tümörün işaretçisi olabilir. Göğüs, tiroid, akciğer ve rahim gibi vücudun bir çok bölgesinde rastlanabilen tümörler iyi huylu veya kötü huylu olabilir. İyi huylu kistler de takip edilmediği ve izlenmediği takdirde, kötü huylu kistlere dönebileceğinden çok dikkatli olunmalıdır. Alınan bu sonucun ardından, uzman kontrolü aksatılmamalı ve gerekli-detaylı bilgi için doktora danışılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ