Hormon Kan Test Sonuçları

Hormon Kan Test Sonuçları

Hormon kan test sonuçları bir çok rahatsızlığın ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Hormonlar vücutta meydana gelen bir rahatsızlık ya da vücuttaki herhangi bir değişimde kolaylıkla artabilir ya da azalabilir. Bu hormon değişimi hormon kan testleri ile kolaylıkla saptanır ve hastalık teşhislerine yardımcı olur.

Hormonlar kan yoluyla vücutta gerekli olan yerlere yayılırlar. Bu sebeple alınacak bir kaç tüp kan ile hormon testi kolaylıkla yapılabilir.

Hormon kan test sonuçları ilgili laboratuvardaki uzman kişiler tarafından yorumlanır ve doküman haline getirilir. Hormon kan testi uzman doktorlar tarafından yorumlanır ve gerekli durumlarda tedaviye geçilir.

Hormon kan testleri sonuçlarına göre;

  • Tiroid hastalıkları kolaylıkla saptanabilir
  • Bazı kanser türleri anlaşılabilir
  • Karaciğer rahatsızlıkları
  • Böbrek rahatsızlıkları
  • Kalp krizi oluşup oluşmadığı kolaylıkla tespit edilebilir.

Doktor hastayı muayene ettiği esnada hastanın şikayetleri doğrultusunda belli bir fikir sahibi olur ancak kesin teşhisi koymasını hormon kan testi sağlamaktadır.

Hormon Test Sonuçları Nasıl Olmalıdır?

Hormonların ölçümü koldan alınacak bir tüp kan ile kolayca tespit edilir. Hormonların normal değerlerinin nasıl olması gerektiği uzun yıllar boyunca yapılan klinik çalışmalar sonucu belirlenmiştir. Bu aralıklara göre kişinin hormon seviyeleri değerlendirilir ve buna göre hastalık teşhisi konulur.

İncelemenin yapıldığı laboratuvar, uygulamayı yapan kişi ve kullanılan cihazlara göre değerler biraz değişebilir. Ancak genellikle belli bir standart bulunmaktadır.

Hormon test sonuçlarının yanlış çıkması nadir de olsa görülebilen bir durumdur. Bu durum incelemenin yapıldığı laboratuvardan, incelemeyi yapan kişiden ya da incelemeyi yapan cihazda bulunan bir arızadan dolayı olabilir. Bazı durumlarda kişinin kendisinden kaynaklı durumdan da oluşabilir.

Hormon testlerinin yapılacağı sırada kişinin bulunan kronik rahatsızlıklarını ya da sürekli kullandığı ilaçlarını doktoru ile paylaşması muhakkak gereklidir ve test sonucunun daha düzgün değerlendirilmesini sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ