İdrardan Gelen Kurt

İdrardan Gelen Kurt

Asidik bir sıvı olan idrar, vücuttan suyun atılma şeklidir diyebiliriz. Böbreklerden salgılanan ve üretra yardımıyla boşaltılan(atılan), steril bir sıvıdır. Asidik sıvı olan idrarın normal şartlarda pH değer aralığı, 5.0 ile 8.0 arasında değişiklik göstermektedir. pH cetvelinde 0-7 arası asitliği sembolize ederken, 7-14 aralığı ise bazlık durumunu göstermektedir. İdrar pH cetveline göre, asidik yapısından ötürü steril bir sıvıdır. Steril sıvı olan idrarda, normal şartlarda mikroorganizma yaşaması beklenmez.

İdrardan Kurt Çıkması

İdrardan kurt çıkması veya idrardan gelen kurt şeklinde dile getirilebilen şikayetler, normal şartlarda idrar steril olduğundan mümkün değildir. Böbreklerden süzülerek dışarı atılan idrar, asidik bir yapıdadır ve buna bağlı olarak mikroorganizma yaşaması mümkün değildir. İdrardan kurt çıkması probleminde aslında kastedilen durum, idrardan gelen kan pıhtısıdır. İdrarda farkedilen kan pıhtısı, idrardan kurt gelmesi şikayetine sebebiyet verebilmektedir.

İdrardan gelen kanamanın altında yatan neden uzman tarafından kesinlikle detaylı araştırılmalıdır. Meydana gelen kanamanın nedeni üşütme gibi basit nedenler olabileceği gibi tümör gibi ciddi sağlık sorunlarının da habercisi olabilir. İdrarda görülen kanamanın nedeni detaylı araştırılmalı, nedene yönelik bir an evvel tedavi sürecine başlanmalıdır. İdrardan kan gelmesi patolojik bir sonuç olduğundan, kesinlikle uzman doktora başvurulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ