İğne Yerleri Çok Ağrıyor

İğne Yerleri Çok Ağrıyor

Çeşitli rahatsızlıkların tedavi amacıyla şırınga veya iğne müdahalesine ihtiyaç duyulabilmektedir. Şırınga(iğne) yöntemi sayesinde ilacın kana daha çabuk karışması ve etki göstermesi sağlanmış olur. İğne uygulaması rahatsızlıkların tedavisinin yanı sıra, vücudun çeşitli hastalıklara karşı bağışıklık kazanabilmesi için de uygulanabilmektedir.

Normal şartlarda özellikle iğnenin vücutta ağrıya sebebiyet vermesi için belirli bölgelere uygulanır. Vücutta sinirlerin daha az yoğunlukta olduğu bölgelere iğne uygulanır. Bu sayede iğneden sonra fazla ağrı hissi oluşmaz. Şırınga(iğne) uygulamasında genel olarak sinir yoğunluğunun az olmasından ötürü, kalça bölgesi tercih edilir.

İğne Yerleri Neden Ağrır?

Şırınga yardımıyla kana karışması sağlanan ilaç, tedavi-etki aşamasını hızlandırıcıdır. İğnenin tecrübesiz kişiler tarafından uygulanması, “iğne yerleri çok ağrıyor” şikayetine sebebiyet verebilmektedir. Uygulanan iğneden sonra hissedilen ağrının aslında iki nedeni bulunmaktadır. İğnenin sinirlerin fazla olduğu bölgeye denk gelmesi, ağrı-acı hissine yol açabilir. Sinirlere denk gelmesi dışında enfeksiyonel durumlardan ötürü de iğne yerlerinde ağrı hissiyatı meydana gelebilir.

  • iğnenin sinirlerin üzerine denk gelmesi
  • yanlış yapılan iğnenin ardından enfeksiyonun meydana gelmesi

İğneden Sonra Ağrı Ne Kadar Sürer?

İğne uygulandıktan sonra hafif ağrının hissedilmesi normal kabul edilir. Oluşan bu ağrının, şırınga uygulamasının hemen ardından iyileşmesi beklenir. Fakat kimi zaman ağrılar şiddetli olabilmekte ve kişi açısından uykusuz gecelere sebebiyet verebilmektedir. Bu durumda enfeksiyon ihtimalinden şüphe duyulur. Enfeksiyona müdahale edilmemesi, ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğinden kesinlikle ihmal edilmemeli ve en kısa sürede uzman doktora gidilmelidir.

Şayet yapılan iğneden sonra şiddetli ağrı söz konusuysa, konuyla ilgili uzman doktora başvurulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ