İncir Sütü Lekesi Nasıl Çıkar?

İncir Sütü Lekesi Nasıl Çıkar?

İncir Akdeniz’in doğusu ve Asya’nın güneybatısı taraflarında keşfedilmiş bir meyvedir. İncir ağacının meyvesi olan incir, sıcak yaz aylarının sonlarına doğru olgunlaşır. İncir besin değeri anlamında oldukça zengin meyvelerden biridir. A vitamini ve kalsiyum açısından incir oldukça zengin bir meyvedir.

Yapısı gereği incirde süt bulunur. Gerek incir meyvelerini ağaçtan kopardığınızda sap kısmında gerek de herhangi bir dal parçası koptuğunda kırılan bölgeden süt çıktığını rahatlıkla görebilirsiniz. Bu süt her ne kadar incir meyvesine lezzet katsa da incir sütüne karşı oldukça dikkatli olmak gerekir. Çünkü incir sütü yapısı gereği alerjik bir maddedir. Bu nedenle de incir sütü insan vücuduna değdiği anda kaşıntıya neden olur ve o haldeyken güneşe çıkmamak gerekir.

Ancak incir sütü cildinize değil de kıyafetlerinize ya da farklı bir kumaş türüne bulaşmış ise bu bölgeye de dikkat gerekir. Çünkü incir sütünün alerjik yapısı sayesinde kıyafetlerde oluşturduğu lekeler insan vücudu ile temas ettiği anda alerjik sonuçlar doğurabilir. Oluşan incir sütü lekesini çıkarmak için ise kolayca uygulanabilecek yöntemler bulunmaktadır.

İncir Sütü Lekesi Temizleme Yöntemleri

1-)Beyaz Sabun

Beyaz sabun leke çıkarma konusunda en etkili malzemelerden biridir. Bu nedenle incir sütü lekesi içinde rahatlıkla kullanılabilecek en etkili yöntemdir. Beyaz sabun ile incir sütü lekesini çıkarmak için öncelikle süt lekesi olan bölgeyi akan ılık suyun altında yıkayın. Daha sonra ılık su dolu bir kap hazırlayın ve bu suyu beyaz sabun ile iyice köpürtün. Daha sonra lekeli bölgeyi hazırlamış olduğunuz beyaz sabunlu su karışımı ile iyice yıkayın. Lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

2-)Çamaşır Deterjanı

 

Çamaşır deterjanı kullanarak incir sütü lekesini çıkarmak mümkündür. Bu yöntemi uygularken dikkat etmeniz gereken tek nokta kullanacağınız deterjanın kumaşın türüne uygun bir deterjan olmasıdır. Uygun deterjanı seçtikten sonra lekeli kumaşın talimatlarına uygun sıcaklıkta bir su hazırlayıp içine Çamaşır deterjanını ilave edin. Bu karışımı köpürttükten sonra lekeli kumaşı bu suyun içine atarak yıkayın. Yıkama işlemi sırasında kumaşınızın türüne göre hassas yıkama yapmaya özen gösterin.

3-)Benzin

İncir sütü lekesini çıkarmak için kullanılabilecek bir diğer yöntemde benzindir. Ancak benzin yanıcı bir madde olduğu için çok dikkatli olmak gerekir. Bu yöntemi uygulamak için temiz bir bezi benzine batırın. Daha sonra benzinli bez ile lekeli bölgeyi dikkatlice silin. Silme işlemi sırasında lekenin kaybolduğunu fark edeceksiniz. Daha sonra benzinin uçması için çok iyi havalandırmalısınız. Bu süreyi kısaltmak için kumaşa yavaş yavaş vurabilirsiniz. Benzin uçtuktan sonra kumaşı bol su ile iyice yıkayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ