İpek Kumaştan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

İpek Kumaştan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ lekesi hemen hemen herkesin gün içerisine yemek yaparken ya da yerken başına gelebilecek bir olaydır. Yağ lekesinin kıyafetten çıkarılması ciddi bir problem oluşturmaktadır. Özellikle ipek, yünlü kumaşlar gibi daha özel olan kumaşlarda meydana gelen yağ lekelerini çıkarmak ustalık gerektirmektedir. İpek kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar? Adım adım anlatılacak bu yöntemi dikkatle takip ederseniz, yağ lekelerini çıkarmanın o kadar da zor olmadığını göreceksiniz.

1-)Direk Suyla Temas Ettirmeyin

Yağ lekelerini çıkarmak için uygulanan en yanlış yöntemlerden bir tanesi sanırım yağ döküldüğü gibi ipek kumaşın su altında yıkanmaya çalışılmasıdır. Yağ ve su birbirinden farklı ve birbiri içerisinde çözünmeyen fazlardır. Yağ lekesi oluştuğu gibi yağın üzerine su dökmek lekenin daha da derine işlemesine sebep olur.

2-)Karbonat Dökün

Karbonat yağın kıyafete yayılmasını engeller. Bu nedenle yağın döküldüğü anda kıyafet üzerindeki lekeli kısma karbonat dökmek ve bir süre beklemek sonrasında hafif hafif kumaşa zarar vermeyecek şekilde ovalamak yağ lekesinin daha derine işlemesini engeller. Yapılacak diğer işlemler ile de yağ lekesi kolayca ipek kumaştan çıkacaktır.

3-)Yağ Çıkarıcı Sprey Kullanın

Yağ lekesinin kolayca çıkması ve kumaşın zedelenmemesi için az miktarda yağ çıkarıcı sprey kullanınız. Piyasada birçok yağ çıkarıcı sprey bulunmaktadır ancak kullanacağınız ürünün ipeğe zarar vermediğinden emin olunuz.

Yağ çıkarıcı spreyi sıktıktan sonra en az on dakika bekleyiniz ve daha sonra ipek kıyafetinizin yıkama koşullarını takip ederek yıkayınız.

Genellikle ipek kumaşların elde hafif ılık suda yıkanması tavsiye edilmektedir. Ancak siz yıkamadan önce mutlaka yıkama talimatlarını okuyunuz.

4-)Alternatif Yöntem

Yağ lekesinin daha derine işlemesini engellediğimiz aşama olan karbonat aşamasında eğer evinizde karbonat yok ise tuz kullanabilirsiniz. Tuzu kullanmanızda aynı karbonatı kullandığınız şekilde olmaktadır. Bu yöntem ile de aynı güzel sonucu alacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ