İs Lekesi Duvardan Nasıl Çıkar?

İs Lekesi Duvardan Nasıl Çıkar?

İs lekesi özellikle kış aylarında soba ile ısınmasını sağlayan evlerde çok sık karşılaşılan bir sorundur. Duvarları açık renkli olan evlerde sobadan çıkan dumanlardan kaynaklı is lekesi oluşabilmektedir.

Duvarda oluşan is lekelerini çıkarmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Uygulayacağınız yöntemlerin her birinin etkili olabilmesi için anlatılan metodu dikkatlice okumanız ve uygulamanız gerekmektedir.

Aşağıda is lekelerini çıkarmak için uygulayabileceğiniz etkili yöntemler anlatılmaktadır. Sizin için en pratik gelen yöntemi seçerek uygulayabilirsiniz.

1-)Çamaşır Suyu Kullanın

çamaşır suyu

Özellikle beyaz veya açık renkli duvarlarda meydana gelen is lekelerini çıkarmak için kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Çamaşır suyunu seyrelterek bir su hazırlayabilirsiniz.

Hazırladığınız çamaşır sulu karışım ile duvardaki isli kısımları siliniz. Bu işlemde bir süre bez ile sildikten sonra bekleyiniz. Çamaşır suyu, duvar ile temas ederek hızla is lekesinin kaybolmasına yardımcı olur.

Bu işlemin ardından muhakkak duru bir bez ile silerek çamaşır suyunu duvardan uzaklaştırın. Uyguladığınız bu yöntemin daha etkili olabilmesi için düzenli olarak çamaşır suyu ile silme işlemini gerçekleştirin.

2-)Arap Sabunu ve Karbonat Kullanın

arap sabunu

Arap sabunu, leke çıkarıcı olarak sıkça kullanılan bir maddedir. Ilık su içerisinde bir miktar arap sabunu çözerek bir karışım oluşturun ve bu karışım içerisine bir miktar karbonat dökün. Bu karışım içerisinde ıslattığınız bir bez ile duvardaki isli kısımları siliniz.

Karbonat, beyazlatma özelliğine sahip bir maddedir. Bu özeliğine bağlı olarak duvardaki is lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz. Bu işlem ile duvarı silme duvardaki is miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

3-)Tekrar Boyayın

tekrar-boyayin

İs lekesi eğer uygulamalar sonrasında geçmiyor hala duvarda kalıyor ise son çare olarak boya uygulayabilirsiniz. Genellikle soba kullanılan evlerde kış boyu oluşan is lekeleri ilkbahar aylarında yapılan badana işlemi ile kolayca giderilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ