İs Lekesi Nasıl Çıkar?

İs Lekesi Nasıl Çıkar?

İs özellikle kışları soba ile ısınan evlerin en büyük sorunlarından bir tanesidir. Başta duvarlar olmak üzere yakılan kömür ve odun dumanından dolayı halılar, perdeler evdeki bütün eşyalar is lekesi olur.

İs lekesini çıkarmak biraz uğraş isteyen ve zaman gerektiren bir durumdur. Evinizdeki eşyalarınızda oluşan is lekelerinin birçoğunu aynı yöntemi kullanarak çıkartabilirsiniz. İşte is lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz alternatif yollar;

1-)Sabunlu Su

Sabunlu su özellikle yeni meydana gelmiş is lekelerinin çıkarılmasında etkilidir. Özellikle mangal kömüründen kaynaklı is lekelerinde sabunlu su kullanabilirsiniz. Kıyafetlere sinen is lekelerinden kurtulmak için de kıyafetinizi ılık su içerisinde sabun ilave edilmiş suda bekletebilirsiniz.

2-)Limon

Limonun özellikle suyu is lekelerinin kolaylıkla çıkmasını sağlar. Ortaya çıkan kimyasal bir tepkime sonucunda is kolaylıkla uzaklaştırılır. Bu yöntemi gönül rahatlığı ile kıyafetlerinizde de kullanabilirsiniz.

Kıyafetlerde meydana gelen is lekelerini yok etmek için limon suyu ile ıslatılmış yumuşak bir bez kullanmanız yeterli olacaktır. Bu bez ile lekeli bölgeyi sildikten sonra kıyafetin yıkama koşullarına uygun olarak yıkama işlemini gerçekleştirin.

3-)Benzin

Benzin kulağa ne kadar saçma ve yanlış bir yöntemmiş gibi gelse de is lekelerinin çıkarılmasında kullanılan en etkili maddelerden bir tanesidir.

Benzin ile ıslatmış olduğunuz bezi is lekelerinin bulunduğu eşyaları temizlemek için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

4-)Boya

Özellikle sobalı evlerde is duvarları etkilemektedir ve duvarlarda ciddi boyutlarda is lekeleri oluşmaktadır. Burada çoğu zaman uygulanan yöntemler yetersiz kalmaktadır ve en etkili, kesin çözüm boya yapmaktır.

Boya yapılırken dikkat edilmesi gereken husus is lekesinin kapanmasını sağlayacak ton da bir boya seçilmelidir. Aksi halde is lekesini kapamak için birden fazla kez duvarın boyanması gerekebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ