İshalim Fakat Tuvalete Çıkamıyorum

İshalim Fakat Tuvalete Çıkamıyorum

Gün içinde dışkılama sayısı ve dışkının yapısı, bağırsak hareketleriyle ve tüketilen besinlerle ilgilidir.  Dışkının sulu ve yumuşak yapıda olması, ishal olarak bilinmektedir. Neredeyse herkes de görülebilen ishal rahatsızlığı, kişinin gündelik yaşamını olumsuz yönden etkileyebilmektedir. Kişide sürekli büyük tuvaletini yapma gereksinimi, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi sorunlara yol açabilmektedir.

Kullanılan bazı ilaçların etkisi olarak, çeşitli hastalıklardan ötürü(çölyak, huzursuz bağırsak sendromu vs..) ya da gün içinde tüketilen besinlerden ötürü ishal rahatsızlığı baş gösterebilir. Özellikle bozuk veya hijyenik olmayan gıdaların tüketilmesi halinde bakteriyel enfeksiyona bağlı olarak, ishal sorununa sık rastlanmaktadır.

İshalim ama Tuvaletimi Yapamıyorum

İshal, genellikle düzgün beslenme programının uygulanması ve istirahat edilmesini takiben kısa sürede geçmektedir. Bu aşamada doğan sürekli tuvalete çıkma isteği kimi zaman gerçekleşmeyebilir. Rahatsızlığa rağmen büyük tuvaletini yapmakta zorlanan kişilerde, “ishalim ama tuvaletimi yapamıyorum” şeklinde şikayetler baş gösterebilir.

Çözüm Yöntemleri Nelerdir?

İshal olduğunuz halde büyük tuvalet yapmakta zorlanılması, karında şişliğe ve rahatsızlık hissine yol açabilir. Gün içinde bol bol sıvı tüketerek ve bitki çayları içerek, dışkılamayı kolaylaştırmak ve bu şikayetten kurtulmak mümkündür. Aynı şekilde hareket etmek de, sindirimi düzenleyici ve bağırsakların çalışmasını tetikleyici unsurlardan biridir.

  • Gün içinde bol bol su için(hem susuz kalan vücuda iyi gelir hem de dışkılamayı düzene sokabilir)
  • Bitki çayları içebilirsiniz
  • hareketli olun. gün içinde hareket etmek, sindirimi düzenleyici bir rol oynar

Eğer uzun süredir ishal sorunu söz konusuysa veya dışkıda kana rastlandıysa, derhal gerekli tetkik ve tedavi için uzman doktora başvurunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ