Izgara Etin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Izgara Etin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Etler kabaca iki farklı başlık altında incelenebilmektedir. Bu başlıkları kırmızı et ve beyaz et olarak ayırmak mümkündür. Her ne tür bir et olursa olsun her türlü etin içerisinde besin değerlerinin miktarları farklıdır. Buna ek olarak her et türünün içerisinde de aynı besin değerleri bulunmamaktadır. Bu nedenle insanların beden sağlığını dengeli bir şekilde koruyabilmesi için tüm et çeşitlerini belirli aralıklar ile tüketmesi gerekir. Kırmızı etler büyük baş hayvanlardan da elde edilebildiği için bu etlerin kas oranları beyaz etlere oranla çok daha fazladır. Her ne kadar etler kaslardan ayrıştırılsa da kırmızı etler beyaz etlere oranla daha sıkı bir yapıya sahiptir. Bu durumda etin pişmesi durumunda daha sert olmasına neden olmaktadır.

Kırmızı etlerin pişince beyaz etlere oranla daha sert olması ise yeme açısından pek tercih edilmemektedir. Bu nedenden dolayı da kırmızı etlere bazı işlemler uygulanarak etin yumuşaması sağlanır. Bu yumuşama işlemine ise marine adı verilmektedir. Beyaz etlerin kırmızı etlere göre kas oranlarının çok daha düşük olması nedeni ile de et marine etme işlemi söz konusu olduğunda akla sadece kırmızı et gelmektedir. Özellikle de ızgarada pişecek olan etler diğer pişirme yöntemlerine oranla biraz daha sert olabilmektedir. Bu nedenle ızgarada et pişirmeden önce mutlaka etler marine edilmelidir. Bu işlemi uygulayabilmek için ise çeşitli yöntemler bulunmaktadır ve bu işlemler kullanılacak olan etin hayvanın neresinden olduğuna göre farklılıklar içermektedir.

Izgara Et Marine Etme Yöntemleri Nelerdir?

1-)Bonfile ve Antrikot’un Marinasyonu

Bonfile ve antrikot kısımları biftek ve kontrfile kısımlarına göre daha yumuşak etler olduğu için marinasyon işlemleri de farklılık göstermektedir. Bu marinasyon işlemini uygulamak için etlerin dövülmesine gerek yoktur. Ancak yeterli zamanınız bulunmuyorsa etlerin dövülmesi daha etkili sonuç almanızı sağlayacaktır. Öncelikli olarak bir kabın içine bir miktar sızma zeytinyağı dökün ve üzerine taze biberiye ile bir tutam kadar tane karabiber ekleyin. Ardından etleri bu karışımın içine sıra ile alarak karışımın etlere sinmesini sağlayın. Bir gece bu şekilde bekleterek etlerin iyice yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

2-)Biftek ve Kontrafile’nin Marinasyonu

Biftek ve kontrafile biraz daha sıkı yani sert etlerdir. Bu nedenle marinasyonları sırasında öncelikli olarak biraz kuru soğan ince şekilde rendelenmeli ve üzerine sızma zeytinyağı, biraz tane kara biber ve taze biberiye eklenerek karışım hazırlanmalıdır. Etler bu karışıma bulandıktan sonra bir miktar süt eklenerek tekrar etleri karışıma batırın. Bu şekilde bir gece bekleterek en etkili sonucu alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ