Jakuzi Nasıl Temizlenir?

Jakuzi Nasıl Temizlenir?

Jakuzi zevk ve sağlık açısından sıklıkla kullanılan bir çeşit su ile terapi yöntemidir. Evlerde bulunan sıcak su ile doldurulan küvetlere bir nevi masaj sisteminin eklenmesi ile oluşturulmuştur.

Jakuzi sıcak su ile masaj yapılmasına dayanan bir sistemi yansıtır. Bu sebeple son yıllarda rahatlatıcı özelliğinden dolayı çok fazla kullanılmaktadır. Ancak tek seferde birden fazla kişinin aynı jakuziyi kullanması ve suyun mikroorganizma üremesine çok yaygın bir ortam olması bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Temizlik jakuziler için ciddi bir problem oluşturabilir. Peki jakuzi nasıl temizlenir?

1-)Öncelikle Güvenliğinizi Sağlayın

Jakuzi temizliği duşakabin ve küvetlere göre daha tehlikelidir. Özellikle elektrikle çalıştıkları için elektrik çarpması temizlik esnasında meydana gelebilir. Bu sebeple jakuzi temizlenmeden önce ilk yapılacak olan açma kapama tuşundan jakuzinin kapatılmasıdır.

2-)Jakuzi Yüzeyine Dikkat Edin

Jakuzileri banyoda kullandığınız normal temizlik malzemeleri ile temizlemeniz mümkündür.Ancak burada dikkat etmeniz gereken jakuzi yüzeyinin seramik ya da akrilik olup olmadığıdır.

Akrilik yüzeyler çok hassastır. Bu sebeple akrilik yüzeylerde kullanacağınız temizlik ürünlerinize çok dikkat etmelisiniz. Seramik yüzeylerde isteğiniz temizlik ürününü kullanabilirsiniz. Seramik yüzeyler çizilme ve aşınmaya çok daha fazla dayanır.

3-) Özel Kimyasallar

Jakuzilerin temizlenmesini sağlamak için piyasada bulunan birçok markaya ait olan temizlik ürünleri bulunmaktadır. Bu temizlik ürünlerini kullanarak jakuzilerinizi temizlemeniz mümkün. Özellikle jakuzi pompası, jetler ve tahliye borularının temizlenmesinde bu kimyasalları kullanmanızı tavsiye ederiz.

4-)Sirke ve Çamaşır Suyu

Sirke doğal bir dezenfektandır. Kimyasal madde kullanmayı sevmeyen kişiler jakuzilerinin dezenfekte olması için rahatlıkla sirke kullanabilir. Sirke aynı zamanda jakuzi taşının parlamasını sağlamaktadır.

Çamaşır suyu ağartıcı ve güçlü bir dezenfektandır. Jakuzilerin temizliğinde sık sık kullanılmaktadır. Ancak çamaşır suyu kullanımından sonra muhakkak jakuziyi bol su ile temizleyiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ