Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Jaluzi perdeler özellikle ofislerde sıkça kullanılmaktadır. Son yıllarda evlerdeki popülerliği de jaluzi perdelerin hoş görüntüsü ve spor duruşundan dolayı artmıştır. Jaluzi perdelerin temizlenmeleri normal perdelere göre biraz daha komplikedir.

Jaluzi perde yapıldığı maddenin türüne göre dikkat edilerek temizlenmelidir. Dikkat edilecek bir kaç püf nokta bulunmaktadır. Aşağıdaki basamakları jaluzi perdelerinizi temizlerken dikkatlice takip ediniz.

1-)Jaluziyi kapayın

Jaluzi perdenizi temizlemeyi açıkken kesinlikle yapmaya çalışmayın. Jaluzinin kaba tozunu almak için öncelikle mutlaka jaluziyi kapayınız. Bu sayede jaluzinin temizlenmesi ve tozların etrafa yayılmasını da önlemiş olursunuz.

2-)Süpürge ile tozları alın

Jaluziyi bir bez ile silmeden ya da ıslak bir bezle lekeleri çıkarmadan önce yapmanız gereken ilk işlem jaluzi perdeyi elektrikli süpürgenin yumuşak fırçası ile süpürmek. Bu şekilde perdenin üzerindeki kaba tozu temizlemiş olursunuz ve silerken kirin perdeye daha da yayılmasını ve yapışmasını önlemiş olursunuz.

Jaluzi perdelerin tozunu temizlemek için piyasada bulunan marketlerden kolayca alabileceğiniz fırçalar bulunmaktadır. Bu fırçaları da kullanarak tozları temizleyebilirsiniz.

3-) Mikrofiber bez ile silin

Süpürme işlemini tamamladıktan sonra jaluzi perdeleri son aşama olarak mikrofiber bez ile hafif hafif kumaşı yıpratmadan siliniz. Kullanacağınız mikrofiber bezin çok ıslak olmamasına dikkat ediniz. Bezin hafif nemli olması yeterli olacaktır.

Eğer mutfakta kullanılan jaluzi perde ise yağ lekesi olması ya da başka lekelerin olması çok normaldir. Böyle bir durumda perdeyi sildiğiniz suyun içerisine bir kaç damla bulaşık deterjanı ilave ediniz ve bu şekilde lekeli bölgeleri siliniz.

NOT: Jaluzi perdeleri silerken ekstra kimyasal madde ilave edilmesi perdenin renginde değişime sebep olabilir, bu sebeple ilave edeceğiniz kimyasala dikkat ediniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ