Kabak Çekirdeği İshale İyi Gelir mi?

Kabak Çekirdeği İshale İyi Gelir mi?

Kabak çekirdeği özellikle de akşamları televizyon karşısında sıklıkla tüketilen kuruyemişlerden biri olarak hayatlarımızda yer almaktadır. Ülkemizde bu anlamda en çok sevilen ve tüketilen kuruyemiş ay çekirdeği olsa da kabak çekirdeği tüketimi de oldukça fazladır. Üstelik kabak çekirdeği sağlık açısından da ay çekirdeğine göre oldukça fazla yarar sağlamaktadır. Özellikle de çinko ve demir mineralleri açısından oldukça zengin olan kabak çekirdeği buna ek olarak sağlıklı yağlar açısından da oldukça zengin bir besindir.

Kabak çekirdeği içeriği sağlıklı yağlar açısından en çok da omega 3 yağ asitleri içermektedir. Bu nedenle de beyin sağlığı açısından mutlaka tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. Ancak bir yandan da her konuda olduğu gibi fazla tüketiminin yarardan çok zararı olduğu unutulmamalıdır. Kabak çekirdeğini haftada 3 ya da 4 gün 1 avuç olacak şekilde tüketmek yani haftada 4 avucu geçmeyecek şekilde tüketilmesine dikkat etmek gerekir. Her ne kadar haftada 4 avuç oldukça sağlıklı bir tüketim olsa da bir seferde tüketilmemesi de oldukça önemli bir noktadır. Kabak çekirdeği özellikle de içerdiği yağ miktarının çokluğu nedeni ile fazla tüketilmesi durumunda ciddi oranlarda kilo alınmasına neden olabilmektedir.

Kabak Çekirdeği İshale İyi Gelir mi?

1-)Kontrollü Tüketim

Kabak çekirdeğini kontrollü olarak tüketmek sağlık açısından birçok fayda sağlamaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün de önerdiği kabak çekirdeği özellikle de çinko mineralini almak için mutlaka tüketilmelidir. Çinko minerali hücre bölünmesini ve büyümesini de desteklemektedir. Bu nedenle çinko minerali vücudumuz için oldukça önemli bir mineraldir.

Bunun yanı sıra uyku düzeninin korunması, hafızanın geliştirilerek korunması, yaraların iyileşmesi, göz ve cilt sağlığının korunması gibi birçok konu için de çinko mineralinin tüketimi önemli bir yere sahiptir. Kabak çekirdeğinden bu faydaların sağlanabilmesi için ise kontrollü olarak tüketilmesi gerekmektedir. Bunun için de haftada 3-4 güne yayılarak 4 avuçtan fazla tüketmemeye dikkat etmek gerekmektedir.

2-)Kontrolsüz Tüketim

Kontrolsüz tüketim sonucunda gerek beden gerekse de zihin sağlığı açısında oldukça önemli olan kabak çekirdeğinin vücuda bazı zararları dokunmaktadır. İçerdiği sağlıklı yağların çokluğu nedeni ile ilk akla gelen zararı kilo almaktır. Düzenli olarak fazla tüketilmesi durumunda ciddi kilo alımları söz konusu olabilir ve fazla kilolar nedeni ile daha farklı sağlık sorunları yaşanabilir.

Bunun yanı sıra kabak çekirdeğinin bir oturuşta fazla miktarda tüketilmesi ishal olmaya neden olmaktadır. İshal olduktan sonra kontrollü miktarda kabak çekirdeği tüketmek ise ishale iyi gelmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ