Kaburga Kemiğinde Acı ve Ağrı

Kaburga Kemiğinde Acı ve Ağrı

Vücudun üst bölgesi olarak bilinen göğüs kafesi yapısını oluşturan, toplamda 24 adet olan yassı kemiklerin her biri kaburga kemiği olarak ifade edilmektedir. Kimi zaman kaburga kemiklerinde acı ve ağrı sorunu baş gösterebilmektedir. Bu bölgede hissedilen ağrılarda çoğunlukla kemiklerde oluşabilecek kırık veya çatlaklardan şüphelenilir. Kaburga kemiği kırılması veya çatlaması başka ciddi sorunlara yol açabileceğinden bir an önce müdahale edilmesi gerekmektedir. Fakat kaburga kemiğinde acı şikayeti her zaman, travma etkenlerini yani kırık veya çatlak durumlarını işaret etmez. Ağrının altında yatan neden çok farklı etkenler olabilir.

Kaburga altında solunum, sindirim ve dolaşım gibi bir çok hayati eylemi gerçekleştiren organ bulunmaktadır. Bu organlarda meydana gelebilecek sorunlar/rahatsızlıklar, kaburga kemiğinde ağrı hissedilmesine sebebiyet verebilir.

Kaburga Kemiğinde Ağrı Neden Olur?

Kaburga kemiği altında yer alan organlardaki sorunlar, ağrının kaburga kemiğine kadar vurmasına neden olabilir. Kaburga kemiğinde ağrı şikayeti çok ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabileceğinden, kesinlikle araştırılmalı ve altında yatan neden doğru teşhis edilmelidir.

Travma Etkenleri

Kaburga kemiklerine doğru alınan darbe veya hasarlar, ağrı ve acı şeklinde fizyolojik sonuçlara neden olabilir. Sert bir cismin göğüs kafesine doğru vurulması veya göğüs kafesinin sert bir zemine çarpması gibi kazaların sonrasında kemikte çatlak veya dokularda zedelenme oluşabilir. Doku zedelenmesi, kemik kırılması-çatlaması gibi durumlar ise kaburga kemiğinde acı ve ağrı şikayetini tetikleyicidir. Fiziksel bir temas söz konusuysa, bir an önce tedavi yöntemi için uzman doktora danışılmalıdır.

Kaburga Altındaki Organ Rahatsızlıkları

Hissedilen ağrı ve acı, kaburga altındaki organ rahatsızlıklarının işaretçisi olabilir;

  • kalp rahatsızlıkları
  • karaciğer rahatsızlıklarının habercisi olabilir
  • böbrek rahatsızlıklarından kaynaklı olabilir
  • akciğer rahatsızlıkları
  • Böbrek üstü bezlerinden ötürü meydana gelebilen rahatsızlıklar
  • pankreas kanseri veya rahatsızlıkları

Kaburga Kemiği Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmeli?

Kaburga kemiğinde ağrı şikayeti kalp, akciğer, böbrek rahatsızlıkları gibi pek çok ciddi sorunların habercisi olabilir. Rahatsızlığın doğru teşhisi ve nedene yönelik tedavisi için göğüs polikliniğinde uzman bir doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ