Kafada Kemik Çıkması

Kafada Kemik Çıkması

Beyni saran ve oldukça güçlü kemik yapısından meydana gelen kafatası kemikleri, vücudun en sert bölgelerinden biridir. Girintili çıkıntılı birleşim noktalarından oluşan bir yapıya sahiptir. Merkezi sinir sistemi kontrolcüsü olan beynin dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korunmasını sağlayan kafatası bölgesinde travma etkenlerine bağlı olarak hasarlar oluşabilmektedir. Geçirilen kaza veya kafaya doğru alınabilen sert darbeler kafada kemik çıkması şikayetine sebebiyet verebilmektedir.

Kafada Kemik Çıkması/Büyümesi Nedenleri Nelerdir?

Kafada kemik çıkması şikayeti ile kastedilen durum aslında kafada kemik büyümesi durumudur. Kafatası bölgesine alınan şiddetli darbeler, kemik yapısının bozulmasına yol açarak kemik büyümesine/çıkmasına neden olabilmektedir.

Travma Etkenleri(Darbe veya Hasarlar)

Kafada kemik çıkması sonucunun en bilindik nedenlerinden biri; travma etkenleridir. Kafatasına doğru alınan sert darbeler, kafada kemik büyümesi sorununa sebebiyet verebilmektedir. Özellikle geçirilen kazaların ardından bu soruna sık rastlanmaktadır.

Kafada kemik çıkması/büyümesi sorunu beyne zarar vererek, beynin fonksiyonlarını tam anlamıyla yerine getirememesine neden olabilir. Şikayet ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğinden kesinlikle bir an önce tedavinin yapılması gerekmektedir.

Kafada Kemik Büyümesi Tedavisi

Geçirilen kaza veya kafaya doğru alınan darbelere bağlı olarak kafada kemik çıkması sorunu baş gösterebilmektedir. Kafada kemik büyümesi, beyne zarar vererek ciddi hayati sonuçlara yol açabileceğinden bir an evvel tedavisi gerekmektedir. Uzmanlar büyüyen kemik sorununda genellikle cerrahi operasyonlara ihtiyaç duymaktadırlar. Kafada çıkan kemik kesilerek yerine platin yerleştirilerek, ameliyat sonrasında tedavi sağlanmış olur.

Sorunun ilerlemesi halinde felç veya hayati çeşitli rahatsızlıklar gibi ciddi sağlık sorunları baş gösterebileceğinden, ihmal edilmemeli ve mutlaka uzman doktora başvurarak gerekli tedavi yöntemleri bir an önce uygulanmalıdır. Konuyla ilgili daha doğru ve detaylı bilgi için kesinlikle uzmana danışılması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ