Kağıt Yiyorum

Kağıt Yiyorum

Kağıt yiyorum acaba ölür müyüm gibi sorular nadiren karşılaşılan bir problemdir. Ancak son zamanlarda bu konu hakkında sıkça merak edilen sorular sorulmaktadır.

Kağıt yemek özellikle küçük çocuklarda bu durum sıkça yaşanmaktadır. Bu durumun sebebi tam olarak bilinmemekte hala araştırılmaktadır. Ancak ortak varılan kanılardan bir tanesi psikolojik bozuklukların kaynaklı olabileceğidir.

Kağıt ham maddesi selüloz olan bir maddedir. Selüloz insan sindirim sisteminde sindirilmez ve direk dışkıya atılır. Kağıdın yenilmesi durumunda sindirilmez ve direk olarak dışkıyla atılır.

Bu sebeple yanlışlıkla kağıt yenilmesi durumu ciddi problemlere sebep olmaz. Bazı durumlarda kişi tuvaletini yaparken zorlanabilir. Ancak sürekli kağıt yenilmesi kişinin sindirim sisteminde bazı zorlanmalara ve mide problemlerine sebep olabilir.

Bebeğim Kağıt Yiyor

Bebeklerin ya da çocukların yanlışlıkla kağıt yemesi çok normaldir. Genellikle bebekler kağıdın tadını aldıklarında beğenmeyerek tükürürler. Ancak bazı durumlarda kağıdın erimesi ve selülozun yumuşaması ile kağıdı yutabilirler.

Bu durum bebeklerde ciddi rahatsızlıklara, sindirim sisteminde bozukluklara, karın ağrısına sebep olabilmektedir. Bu sebeple bebeklerin kağıt yememesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bazı psikolojik rahatsızlıklarda yenilmeyecek yiyeceklerin yenilmesi söz konusu olabilir. Sürekli olarak kağıt yenilmesi de bu durumda gerçekleşebilir. Sürekli kağıt yiyen kişilerin bu sebeple bir psikolog gözetiminden geçmesi ve gerekli tetkiklerin yapılması gerekmektedir.

Kağıt vücutta sindirilmediği için çoğu zaman zararlı etki oluşturmaz ve selüloz dışkı ile atılır. Ancak üzeri baskılı ya da mürekkep yazılı kağıtların yenmesi ciddi toksik etkilere sebep olabilir. Bu durumda kişide ciddi alerjik reaksiyon meydana gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ