Kalan Çay Demi Nasıl Değerlendirilir?

Kalan Çay Demi Nasıl Değerlendirilir?

Çay deminin günümüzde farklı alanlarda kullanımını, kalan çay demi nasıl değerlendirilir sorusunun yanıtını bilmek, günlük hayatta küçük pratiklikler sunması bakımından önemlidir. Özellikle demleme çay içilen evlerde bu artan dem, farklı alanlarda değerlendirilebilmektedir. Ülkemizde çay tüketiminin yoğunluğu ve sıklığı düşünüldüğünde bulunması hiç de zor olmayan çayın, içildikten sonra demlikte kalan yapraklı bölümü oldukça işe yaramaktadır. Hem kişisel bakımda hem de daha başka alanlarda kullanılabilen çayın yararları oldukça fazladır.

Çay Demi Nerelerde Kullanılır?

Son derece doğal bir serum olarak ifade edilebilecek olan çay demi, en yaygın şekilde göz altı şişliklerinin kısa sürede inmesinde oldukça etkilidir. Özellikle uykusuz kalınan gecelerin sabahında, çay deminin peçete içerisinde gözlerin üzerine konulması ve bekletilmesi hem kirpikleri uzatmakta hem de göz altlarında oluşan şişlik ve morlukları ortadan kaldırmaktadır. Buna ek olarak;

  • Bebeklerin özellikle doğdukları ilk aylarda gözlerinde oluşan çapakların, burunda oluşan mukusun kolayca temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Aynı şekilde enfeksiyon ya da mikrop kapma durumlarında da kullanılabilen bir doğal tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.
  • Vücudun herhangi bir bölümünde ortaya çıkan yanığın iyileşme sürecini hızlandırır ve deri üzerinde iz kalma riskini en aza indirir. Bunun yanı sıra antibiyotik etki sağlaması sonucunda, yara iyileşmelerinde de hızlandırıcı bir rol üstlenmektedir.
  • Çay deminin saça parlaklık kazandırması da bilinen bir özelliktir. Çay demi ile banyo sonrası yıkanıp durulanan saçlar güç ve parlaklık kazanır. Bunun yanında cildin mikroplardan ve kirlerden arındırılmasında da son derece etkilidir. Özellikle gün sonunda yüze uygulandığında, gün içinde oluşan gözeneklerin temizlenmesinde, cildin dinlenmesinde ve nemlendirilmesinde etkilidir. Aynı şekilde yağlı ciltler için doğal bir tonik olarak da kullanılabilir.

Çay Deminin Diğer Kullanım Alanları

Çay demi, kötü kokuların yok edilmesinde de büyük ölçüde etkilidir. Ayak kokusu, havasızlık sonucunda oluşan koku, çay demi kullanılarak ortadan kaldırılabilir. Bunun için orta boy bir kap içine eklenen çay içinde 5 – 10 dakika bekletilen ayaklarda koku ortadan kalkar ve aynı zamanda ayaklar dinlenir. Buzdolabı temizliği çay demi kullanılarak yapıldığında, dolaba sinen kokuların da ortadan kalktığı görülür.

Salon bitkilerinin dibine eklenen çay demi hem bitkilerin sulanmasında hem de gübrelenmesinde kullanılabilir. Bitkiler bu sayede kısa zamanda canlanır. Ayrıca bu şekilde bitkinin toprağına eklenen çay demi, bitkilerin nem dengesinin korunmasında d etkili olmaktadır. Toprak ve çay demi karıştırıldığında ise toprağın hava alması mümkün olur ve bitki gelişme gösterir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ