Kalan Tavuk Nasıl Isıtılır?

Kalan Tavuk Nasıl Isıtılır?

Gerek maddi uygunluğu gerekse kolay pişmesi ile sofralarda oldukça sık yer alan tavuk eti mutfaklarda pek çok değişik formda tercih edilmektedir. Çorbalarda, salatalarda, yemeklerde, pilavlarda kullanılabilen tavuk eti lifli yapısı, protein içeriği ile beslenmemizde yer alması gereken bir besindir.

Sıkça tercih edilmesinin yanında yapıldıktan sonra tüketilmeyip artan tavuk etlerinin tekrar kullanımı için alternatif çözümler de mevcuttur.

Kalan Tavuk Nasıl Isıtılır?

1-)Mikro Dalga Fırın Yardımı ile Isıtma

İhtiyaçtan fazla elinizde kalan pişmiş tavuk etlerini küçük parçalar haline getiriniz. Sulu ve lifli bir yapıya sahip olan tavuk eti çok ısıtıldığında nemini kaybederek kuruma haline geçecektir. Bu yüzden küçük parçalar haline getirerek ısınma süresini kısaltmak etin su oranı için olumlu etki gösterecektir.
Küçük parçalar haline getirdiğiniz tavuk etlerini su kaybını en aza indirmek amacıyla ağzı kapalı bir kaba koyunuz ve mikro dalgada 2-3 dakika süresince ısıtınız. Isıttığınız tavuk etlerini birkaç dakika dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

2-)Ocak Yardımı ile Isıtma

Yanmaz, yapışmaz nitelikteki tavanızı ocağa koyduktan sonra içerisini bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave ediniz. İlave ettiğiniz sıvı yağ tavuk etlerinin kurumasını engelleyecektir. Ardından düşük ya da orta ateşte ısınan yağda artan tavuk etlerini çevirerek ısıtınız.

3-)Fırın Yardımı ile Isıtma

Tüketilmeyen tavuklarınızı küçük parçalar haline getiriniz. Sonrasında ise fırına uyumlu bir kabın içerisine koyduktan sonra içerisine bir miktar tavuk suyu ya da su ekleyiniz. İçine tavukları ve suyu koyduğunuz kabın ağzını alüminyum folyo ile kapatınız ki nem kaybını minimum hale getirebilesiniz. Daha sonra fırında birkaç dakika boyunca ısıttığınız tavuk etlerini ağız tadıyla tüketebilirsiniz.

4-)Kaynamış Su Yardımı ile Isıtma

Kalan tavuk etlerinizin pişirilme yöntemi kızartma ise ısıtmak için benmari olarak adlandırılan sistem işe yarayacaktır. Kızartılan tavuk etlerini tel bir süzgece koyduktan sonra tencerede kaynattığınız suya değmeyecek bir biçimde tencereye yerleştiriniz. Kaynamış suyun buharı ile kızartılan tavuk etleri ısınacak ve ilk günkü tazeliğine kavuşacaktır.

Uygulayabileceğiniz Alternatif Menüler

İhtiyaçtan fazla yapılan tavuk etleri kaldığı zaman alternatif menüler üreterek hem israfın önüne geçebilir hem de yeni lezzetler elde edebilirsiniz.

TAVUKLU SALATA

Kilo kontrolü sağlamak bireylerin de tercih edebileceği, oldukça hafif bir öğün olan tavuklu salata kalan tavuklarınızı da değerlendirebileceğiniz bir menü olma niteliği taşımaktadır. Kalan tavuklarınızı küçük parçalar haline getirdikten sonra haşlanmış baklagillerle ve maydanoz, domates, dereotu, limon suyu ile karıştırarak oldukça sağlıklı bir salata tüketmenin yanında hayvansal ve bitkisel proteinlerden zengin bir salata tüketmiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ