Kalçada Kızarıklık

Kalçada Kızarıklık

Kalçada kızarıklık oluşumu özellikle kuyruk sokumuna yakın bir bölgede meydana geliyor ise akıllara kıl dönmesini getirmektedir. Kıl dönmesi genellikle kuyruk sokumu ile kalça arasındaki bölgede meydana gelir.

Kıl dönmesi bir veya daha fazla kılın büyümesi esnasında yönünün değişmesi ve deri altı bölgeye doğru uzaması sonucunda gözlenmektedir. Bu şekilde derinin iç kısımlarına doğru büyümeye çalışan kıllar deri altında büyük iltihaplı bölgelerin oluşmasına sebep olmaktadır.

Bu iltihaplı bölgeler bazen kendiliğinden patlayarak enfeksiyon kapmaktadır. Bazen ise dış yüzeyden sadece bir kızarıklık olarak gözlenmektedir. Genellikle muayene esnasında bu kızarıklığa bastırılması ile kişi dayanılmaz bir acı hisseder.

Yaz aylarında kişinin aşırı terlemesine bağlı olarak kalçanın yeterince temiz ve kuru tutulmaması mantar enfeksiyonlarının gözlenmesine sebep olabilmektedir. Bu tür enfeksiyonlardan kaynaklı kalçadaki kızarıklıklarda genellikle şiddetli kaşıntı ve deride döküntü de gözlenmektedir.

Kalçadaki Kızarıklık Tedavisi

Kalçada meydana gelen kızarıklık mantar enfeksiyonlarından kaynaklanıyor ise kişinin acilen tedavi edilmesi gerekmektedir. Aksi halde enfeksiyon tüm bölgeye yayılabilir ve kişi çok daha zahmetli bir tedavi ile karşı karşıya kalır.

Kişinin mantar enfeksiyonunda antifungal kremler kullanması, bölgeyi temiz tutması başlıca yapması gerekenler arasında yer almaktadır. İleri ki dönemlerde tekrar aynı rahatsızlık ile karşılaşmaması için kişi düzenli olarak ilaçlı pudra kullanabilir.

Kıl dönmesi tedavisi cerrahi bir operasyon gerektirmektedir. Lokal anesteziler çok etkili olmadığı için ameliyat kişi genel anestezi altındayken yapılır.

Ameliyatta kıllardan kaynaklı oluşan iltihaplı bölge komple alınır. Bu işlem kıl yumağının boyutuna göre biraz uzun sürebilir. Ancak genellikle ameliyat süresi 20 ile 30 dakika arasında değişmektedir.

Özellikle küçük çocuklarda pişikten kaynaklı kalçada meydana gelen kızarıklar kalça bölgesinin temiz ve kuru tutulmasının yanı sıra yenilen yiyeceklere de dikkat etmeyi gerektirmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ