Kalçada Morluk

Kalçada Morluk

Morluklar genel olarak deri altındaki damarların başta kılcal damarların çatlaması ya da travma sonrasında zedelenmesi sonucunda deri altı boşluğa sızıntı yapması sonucu oluşur. Morluklar büyüklüğe ve meydana geldiği bölgeye göre değişir ancak genelde 2-3 hafta içerisinde geçmektedir.

Oluşan morluklar koyu mor, siyaha yakın mor ya da kırmızıya yakın mor olabilir. Bu morluklar zaman içerinde yeşil renge daha sonra sarı renge dönerek yok olurlar.

Morluğun meydana geldiği bölge bazen riskli olabilir yada bazı rahatsızlıklar hakkında bize bilgi verebilir. Örneğin bacaklarda meydana gelen morluklar genellikle vurma çarpma olayından dolayı oluşur ancak bazı durumlarda damar hastalıklarında da bacaklarda morluk oluşabilmektedir.

Kalçada morluk oluşumu genellikle vurma, çarpma gibi travma sonrasında meydana gelmektedir. Bu durum kısa sürede geçmektedir.

Kalçada morluk oluşumunun bir diğer sebebi vurulan iğne kaynaklı olabilir. Özellikle anemi tedavisinde kullanılan iğneler kalçada uzun süre geçmeyen morluklara sebep olmaktadır.

Kalçada morluk oluşumu ya da vücudumuzun farklı bölümlerinde morluk oluşumu eğer uzun süredir var ise ya da sürekli farklı farklı bölgelerde morluk oluşuyor, bunlara dokunulduğunda hiçbir şekilde acımıyor ise bu durum ciddi olabilir.

Özellikle kan kanseri olarak bilinen lösemide erken evrede vücutta nasıl oluştuğu bilinmeyen morluklar teşhis için önemlidir. Bu durum özellikle küçük çocuklarda çok fala dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Lösemi her yaş grubundan insanda görülebilse de genel olarak küçük çocuklarda görülme sıklığı daha fazladır. Lösemi kemik iliğindeki değişime uğramamış hücrelerin aşırı şekilde üremesi ve kanserleşmesi sonucu meydana gelmektedir.

Lösemi erken tanıda çok önemlidir. Erken tanı kanserde her daim hayat kurtarır. Bu sebeple vücudunuzda oluşan 2-4 haftayı geçmesine rağmen hala geçmeyen morluklar da mutlaka doktora başvurunuz ve tam kan sayımı testi yaptırınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ