Kalçada Siyah Leke

Kalçada Siyah Leke

Vücudun herhangi bir bölgesinde baş gösterebilen siyah, kahverengi veya kırmızımsı lekelere, kalçada da rastlanabilmektedir. Genellikle tesadüfen farkedilen bu lekeler, çoğunlukla güneş lekeleri olarak görülmektedir. Kalça, karın ve sırt gibi gün içinde pek güneş ışığı almayan alanlarda lekelenmeler meydana gelebilmektedir.

Kalçada Leke Neden Olur?

Kalçada irili, ufaklı siyah veya kahverengimsi lekeler baş gösterebilmektedir. Genellikle deride döküntü ve kaşıntı gibi sorunlara neden olmamaktadır. Lekelenmenin altında yatan neden; alerjik durumlar gibi basit nedenler olabileceği gibi sedef gibi çeşitli cilt hastalıkları olabilir.

Alerjik Reaksiyonlar

Cildin alerjiye sebebiyet verebilen maddeye(alerjen madde), karşı verdiği tepki alerjik reaksiyon/durum olarak bilinmektedir. Ciltte kaşıntı ve kızarıklıklar, alerjinin en bariz belirtilerindendir. Deride farkedilen kırmızımsı lekeler, alerjik durumun sonucu olarak görülebilmektedir.

Cilt Hastalıkları

Kimi zaman ciltteki lekelenmeler, kızarıklıklar sedef gibi çeşitli cilt hastalıklarının işaretçisi olabilmektedir. Kızarıklıklar tek başına cilt hastalığı bulgusu olarak değerlendirilemez. Tanı aşamasında; deride döküntü ve kaşıntının olup olmadığı gibi pek çok detay önem taşımaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ