Kalçadan Ayak Bileğine Doğru Ağrı

Kalçadan Ayak Bileğine Doğru Ağrı

Kalçadan ayak bileğine doğru ağrı yaşıyorum ve bu ağrı uzun zamandır geçmiyor diyorsanız sorununuz ciddi olabilir. Bu sebeple mutlaka uzman bir doktora giderek muayene olunuz.

Kalçadan ayak bileğine doğru uzanan ağrının en temel sebebi siyatik ağrısıdır. Siyatik ağrısı genellikle üst bacağın arka kısmında gözlenmektedir. Siyatik sinirinin başından sonuna kadar bu ağrı hissedilmektedir.

Siyatik ağrısı çok ani bir şekilde gelişebilir. Kişinin normal faaliyetlerini yerine getirmesine engel olabilir. Bazen ise ağrı çok yavaş bir şekilde gelişir kişi çoğu zaman başlangıç rahatsızlığını anlayamaz.

Siyatik ağrısının en temel sebeplerinden biri omurlarda meydana gelen problemdir. Omurlar, içleri sıvı ve bu sıvının içerisinde çekirdek bulunan disklerden meydana gelmektedir. Bu disklerde meydana gelen kayma, çekirdeğin disk dışına çıkması kişinin bu tarz ağrılar duymasına sebep olabilmektedir.

Kalça bölgesinde başlayan ve gittikçe ayağa doğru yayılan ağrının bir diğer sebebi uzun zaman boyunca kişinin ayağını hareket ettirmeden oturması ardından aniden hareket etmesi de olabilir. Bu durum kan akımının aniden hızlanmasından dolayı meydana gelmektedir. Bu tür oluşan ağrılar genellikle ani bir şekilde hissedilir, kısa süre içerisinde geçmektedir.

Kalçadan Ayak Bileğine Doğru Uzanan Ağrının Tedavisi

Kalça bölgesinde başlayan ağrı üst bacağa oradan da ayağa doğru uzanabilmektedir. Hatta bazı olgularda kişi bu ağrılardan dolayı yürüme eylemini gerçekleştirmekte zorlanabilmektedir.

Siyatik sinirinde meydana gelen deformasyondan dolayı oluşan ağrılarda kişinin öncelikli olarak istirahat etmesi gerekmektedir. Siyatik ağrısı sürekli hafif hafif hissedilebilir ya da ani bir şekilde gelişir ve kişi yerinden dahi kalkamaz. Böyle durumlarda kişinin ağrı kesici kullanması faydalı olabilir.

Bu tür ağrıların oluşmasını önlemek ağrının tedavi edilmesinden çok daha önemlidir. Bu sebeple bu tarz ağrılar yaşamamak için lütfen oturuş pozisyonlarına dikkat ediniz ve aynı zamanda spor yaparak kaslarınızın çalışmasını sağlayınız.

Şikayet bir süredir devam ediyorsa, doğru tetkik ve tedavi yöntemi için kesinlikle uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ